Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gesztenyés havas piramisok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi hogy ne legyen túl száraz

Töltelék :
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

- kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:


A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket.
A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse, majd a kúp formával mélyedést készítünk a masszába és a helyét betöltjük a gesztenyekrémmel. Belenyomjuk az alját a kókuszreszelékbe és a tetejét még megszórjuk kókusszal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tulajdonképpen ezt a sütés nélküli édességet a lányom készítette, én csak fotóztam. Készítettük már sokféle töltelékkel, pl. túróval, meggyes- rumos kakaós, - kókuszkrémmel és gesztenyével, mindegyikkel nagyon finom. 100 ft - os boltokban kapható ez az egyszerű piramis alakú forma, amivel gyerekjáték az egész süti készítése.

Gesztenyés havas piramisok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Kókuszos-kekszes korong
Kókuszos-kekszes korong

A kekszet por állagúra törjük. Hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és a felolvasztott vajat. Elkeverjük, tejjel lazítjuk. Addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók a tejjel is jó alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Sváb almatorta - OK
Almás - Sváb almatorta - OK

1. A tojásokat, a porcukrot, a sót, a citromlevet, és a citromhéjat keverőtálba tesszük, és robotgéppel összekeverjük, majd a puha vajat is hozzáadjuk, és ezzel még tovább verjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Csörögefánk

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Formázzuk meg, rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Habcsók
Habcsók

1. A friss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, a robotgép legkisebb fokozatán kezdjük el felverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk