menu

Családireceptkönyv.hu

213. Hókifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg búza finomliszt
1 dkg élesztő
2 kk cukor
20 dkg zsír/margarin
2-2,5 dl tejföl
csipet só

Töltelék:darált dió és barack lekvár keveréke (, sűrű, de kenhető masszát kell kapnunk)

Forgatáshoz:
kb 20 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk.

Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb fél cm vastagra kinyújtjuk.

Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a tésztátkiszaggatjuk.

A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből,/kb:1 kk./ ráhajtjuk a közepére, lenyomkodjuk,ráhajtjuk a másik felét, végeit összecsípjük, majd kifli alakúra hajtjuk.Az összeillesztés alulra kerüljön!

A kész kiflicskéket sütőpapíros tepsire tesszük.

180 fokon, alsó-felső sütéssel 15 percig sütjük (ne süssük túl, maradjanak világos színűek!). Ha meg szeretnénk nézni, hogy megsültek-e, akkor nézzük meg az aljukat.

A cukrot a vaníliás cukorral összedaráljuk,, majd a még forró kifliket beleforgatjuk.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromkenyér
Citromkenyér

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az első három hozzávalót tálba szitáljuk. A második négy hozzávalót kézi mixerrel pár percig verjük, majd hozzámixeljük az olvasztott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Kockás keksz
Kockás keksz

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só és porcukor) egy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáütjük a tojássárgákat, majd ebből egy sima tésztát gyúrunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pillefánk
Pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Citromkrém áfonyaszósszal
Citromkrém áfonyaszósszal

Az áfonyaszószhoz felfőzni az összetevőket, turmixolni, átszűrni, lehűteni. A citromkrémet folyamatos kevergetés mellett közepes lángon melegíteni 8-10 percig, míg sűrű lesz. S...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk