60 dkg búza finomliszt
1 dkg élesztő
2 kk cukor
20 dkg zsír/margarin
2-2,5 dl tejföl
csipet só
Töltelék:darált dió és barack lekvár keveréke (, sűrű, de kenhető masszát kell kapnunk)
Forgatáshoz:
kb 20 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk.
Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a tésztátkiszaggatjuk.
A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből,/kb:1 kk./ ráhajtjuk a közepére, lenyomkodjuk,ráhajtjuk a másik felét, végeit összecsípjük, majd kifli alakúra hajtjuk.Az összeillesztés alulra kerüljön!
A kész kiflicskéket sütőpapíros tepsire tesszük.
180 fokon, alsó-felső sütéssel 15 percig sütjük (ne süssük túl, maradjanak világos színűek!). Ha meg szeretnénk nézni, hogy megsültek-e, akkor nézzük meg az aljukat.
A cukrot a vaníliás cukorral összedaráljuk,, majd a még forró kifliket beleforgatjuk.
A lisztet, a kókuszt, a cukrot, a sütőport, a sót tálba teszem és összekeverem, majd hozzáadom a puha vajat, a tojássárgáját, a tejet, összedolgozom és folpackba csomagolva 10-15 p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 lapot sütünk belőle. A krémhez tej + puncs puding felfőzzük, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin kikeverjük (összekeverjük). Alsó lap krém...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA munka csupán annyi vele, hogy valamennyi hozzávalóját egynemű tésztává keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Fél centi vastag 6 centi hosszú hurkákat formázunk a masszából,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom, kikent tepsiben elhelyezem. A töltelék hozzávalóit összekeverem, hogy krémes állagú legyen. A tésztára terítem. 1 tojással megkenem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű