menu

Családireceptkönyv.hu

Indiáner


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 db tojás
18 dkg liszt
10dkg cukor
3 dkg víz (0,3 dl)

Hab
4 dl tejszín
1 tasak vaníliacukor

mázhoz
20 dkg tortabevonó

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vizzel és 4 dkg liszttel. A tojásfehérjét keményhabbá verjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sárgájához majd ezután a maradék lisztet.
Habzsákba töltjük 5-6 cm átmérőjű korongat nyomunk Fele a korongoknak lapos, a másik felét a közepén kissé feltornyozzuk. Ez lesz a kalapja.
. Előmelegitett sütőben 180 -200 fokon megsütjük. Fél ideig támasszuk ki a sütőajtót fakanállal vagy sütőpapirral hogy a gőz távozni tudjon utána becsukhatjuk a sütőajtót. Mikor megsűlt a tészta a közepét mindegyiküknek kivájjuk forró baracklekvárral megkenjük és kettőt összeforgatunk.Amikor a korongok meghűltek, a domborúakat olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácsra rakjuk, amíg megköt ./A laposakat papírkapszliba tesszük, csillagcsöves nyomózsákkal mindegyikre körbe, egymásra két réteg tejszínhabot nyomunk úgy, hogy középen lyuk maradjon. Ide teszünk egy kiskanálnyi baracklekvárt./Amikor a máz megszilárdult, a kalapot ráhelyezzük a habra.
Hagyjuk kötni kicsit a lekvárt utánna olvasztott csokiba mártjuk. Mikor meg szilárdult a csoki kalapot vágunk . 4 dl tejszint kemény habbá verünk 1 tasak vaníliacukorral és megtöltjük. Rátesszük a hab tetejére a kalapot! Jó étvágyat hozzá! Érdemes megsütni nagyon finom!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Omlós mákos rudacska recept
Omlós mákos rudacska recept

A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a csipet sóval összekevert lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát. Fol...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Diós-mézes szelet
Diós-mézes szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 lapot sodrok belőle és egyenként kisütöm. A krémhez a tejet a liszttel, állandó keverés mellett besűrítem. A margarinból és a porcukorból v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Citrusos-meggyes panna cotta
Citrusos-meggyes panna cotta

Tejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral. Felfőzzük. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük. Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk