1. Jó kovász: 1 evőkanál kovász langyos vízbe tenni,ha úszik jó.
2. Friss a tojás,ha vízbe téve lesüllyed.
3. Tészta főzésnél nem fút ki a víz,ha egy fakanalat teszünk az edényre.
4. A tészta állaga könnyebb,habosabb lesz,ha egy tk,citromlevet adunk a vaj és cukor keveréséhez.
5. 2,5 dkg élesztő---7 g porélesztővel egyenlő.
A túrót, grízt, tsárgáját, sót összekeverünk és 2 órán keresztül állni hagyjuk. A 2 tojás nagyon kemény habját hozzáadjuk. Forrásban lévő vízbe gombócokat szaggatunk ( 2x7 db által...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőport.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Majd a reszelt sajttal is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a hozzávalókat a fűszerek kivételével, és hideg vízzel teljesen felöntve tedd egy nagy lábasba. Fedő nélkül, lassű tűzön (max. 2-3-as fokozat) főzd kb. 1 órán át, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összetörjük,ráöntjük a tejet és lassan felfőzzük. 5 percig aztán leszürjük de nem szabad nyomkodni....A turót visszateszük a lábasba ,bele az egész tojást,margarint és a sz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű