menu

Családireceptkönyv.hu

397.Lakodalmas perec


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
40 - 50 dkg zsír (mangalica, kacsa, liba)
3 dkg élesztő
1 - 1,5 dl tej
3 tojás
1 ek cukor
1,5 ek só
2 - 3 ek tejföl

kesés: tojás

Édesebb változatnál
1 evőkanál só
3 evőkanál cukor

Elkészítés:


A tejet tegyük egy kis edénybe a cukorral, és langyosítsuk meg. Morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk, hogy felhabosodjon a tej tetején.
Egy mély tálba öntsük bele a lisztet, keverjük el benne a sót. Adjuk hozzá a zsírt, és a két tenyerünk között morzsoljuk addig, amíg el nem oszlik. mehet hozzá a tojás és az élesztős tej, és gyúrjuk össze,
nem kell keleszteni
Szakítani a tésztából, a két tenyere között kisodorni,/ nudli / 2-3 mm vastagra a hossza attól függ mekkora pereceket szeretnénk készíteni. A két végét ellentétes irányba megsodorjuk. Felemeljük összefogjuk a végeit és megcsavarjuk többször. A megcsavart tésztából egy kört alakítunk ki, a két végét összenyomjuk./ mutatóujj körül gyűrűt formázni belőle,/ és sorakoztassuk tepsire..
180 fokon, légkeveréses üzemmódban süssük meg a pereceket. Kb. 12-30 perc kell hozzá.

397.Lakodalmas perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándorné
Sajtos érme
Sajtos érme

A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sós stángli
Sós stángli

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és egy kis cukorral. A tészta hozzávalóival és a felfutott élesztővel tésztát gyúrunk. Közben a rámát kikeverjük a sóval és 6 egyenlő részre osz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Házi vajas kiflik (bögrés)
Házi vajas kiflik (bögrés)

1. Egy fél bögre tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk vele az élesztőt. 2. Egy nagyobb tálba belemérjük a lisztet és a sót, ezután hozzáadjuk az élesztős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TÖLTÖTT PÁRNÁCSKÁK
TÖLTÖTT PÁRNÁCSKÁK

az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk majd az anyagokat jól összedolgozzuk a virslit vagy bármilyen kolbászt vékony hosszúkás szeletekre vágjuk és a kinyújtott t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk