4 tojássárgája
4 tojásfehérje
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor
krém:
3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
tetejére:
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes keményebb habot nem kapunk.
Hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Beleforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Muffinformába kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc sütés, 200 fok.
Langyosra hűtjük, levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük.Megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 2 A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós-sütőporos lisztet....
Elkészítési idő: 180 Nehézség: KözepesA vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, majd hozzászórjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Ha kész, 1-2 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rolád hozzávalóit öntsük tálba és gyúrjuk egybe. A krémhez először a vajat keverjük habosra a cukorral, majd a kókuszreszeléket és a kókuszitalt is keverjük hozzá (a kókuszita...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. 2. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű