70 dkg liszt
1,5 dl olaj
1 kk.cukor
3 dkg élesztő
kb. 3-4 dl víz
2 kk.só
Élesztő fut.,liszt,só,cukor,olaj,víz dagaszt. 1 óra kel,átgyúr,2 felé oszt .40 cm-es hengert formálni,a hengert 2 cm darabokra vágni. 1 cm vastag ,30 cm hosszúra, perecet formálni.
Megkenni tojással. 200 fok 10-15 perc.
sós máz:
Kis liszt,só,víz keveréke,rácsorgatni a perecre és még 5-6 percig sütni.
Elkészítés módja A lisztkeveréket a vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal, , és d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a sóval eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a finomra tört túrót, végezetül a porcukrot és az élesztőt is beledolgozzuk a tésztába. A tejet a tésztához öntjük és si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót – 2 evőkanálnyi reszelt sajt kivételével – gyúrjuk össze. A puha és ruganyos tésztát nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggasunk belőle apró pogácsákat. A sütőt me...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű