70 dkg liszt
1,5 dl olaj
1 kk.cukor
3 dkg élesztő
kb. 3-4 dl víz
2 kk.só
Élesztő fut.,liszt,só,cukor,olaj,víz dagaszt. 1 óra kel,átgyúr,2 felé oszt .40 cm-es hengert formálni,a hengert 2 cm darabokra vágni. 1 cm vastag ,30 cm hosszúra, perecet formálni.
Megkenni tojással. 200 fok 10-15 perc.
sós máz:
Kis liszt,só,víz keveréke,rácsorgatni a perecre és még 5-6 percig sütni.
160 C fokon 20.25 perc picit meg spriccelni vízzel
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután, lisztezett gyúrótáblán kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, keveset meghagyunk a pogácsák tetejére, a többit a tésztába tesszük. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztő...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük, majd a cukkinit, a hagymát a szalonnát, a sajtot és az olajat is hozzáadjuk és jól összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz