menu

Családireceptkönyv.hu

147. Perec


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
1,5 dl olaj
1 kk.cukor
3 dkg élesztő
kb. 3-4 dl víz
2 kk.só

Elkészítés:


Élesztő fut.,liszt,só,cukor,olaj,víz dagaszt. 1 óra kel,átgyúr,2 felé oszt .40 cm-es hengert formálni,a hengert 2 cm darabokra vágni. 1 cm vastag ,30 cm hosszúra, perecet formálni.
Megkenni tojással. 200 fok 10-15 perc.

sós máz:
Kis liszt,só,víz keveréke,rácsorgatni a perecre és még 5-6 percig sütni.

147. Perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás rudak
Hagymás rudak

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük tejföllel a pirított hagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd megszórjuk a sajttal....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük a sütőt előmelegítjük 180 ºC-r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Felfuttatjuk az élesztőt egy kis tejben a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, a tojássárgáját és a tejfölből fokozatosan annyit, hogy a t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Tatu kifli
Tatu kifli

Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk