menu

Családireceptkönyv.hu

163. Perec


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
1,5 dl olaj
1 kk.cukor
3 dkg élesztő
kb. 3-4 dl víz
2 kk.só

Elkészítés:


Élesztő fut.,liszt,só,cukor,olaj,víz dagaszt. 1 óra kel,átgyúr,2 felé oszt .40 cm-es hengert formálni,a hengert 2 cm darabokra vágni. 1 cm vastag ,30 cm hosszúra, perecet formálni.
Megkenni tojással. 200 fok 10-15 perc.

sós máz:
Kis liszt,só,víz keveréke,rácsorgatni a perecre és még 5-6 percig sütni.

163. Perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Szezámmagos sós (Katika féle)
Szezámmagos sós (Katika féle)

Összegyúrjuk, 1 éjszakára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. Másnap vékonyra nyújtjuk, tojással megkenjük, szezámmaggal, köménymaggal megszórjuk, Keskeny rudakra szeljük és 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Sajtos-tepertős pogácsa
Sajtos-tepertős pogácsa

A lisztet keverőtálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, borssal. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tepertőt, a tejfölt, az egész tojást. A mixer dagasztóspiráljával, majd ha már...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós perec, klasszikusan
Sós perec, klasszikusan

Az alapanyagokat jó szokás szerint beleeresztettem a kenyérsütőbe és megdagasztattam vele…utána jó vékonyra sodortam a tésztát, pereceket formáltam és sütőpapíros tepsire tettem. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk