Családireceptkönyv.hu

408.Sajtos Pogácsa 1.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


600 g finomliszt
30 g friss élesztő, vagy 9 g szárított élesztő
10 g só
10 g cukor
230 g margarin/vaj
1 db tojás
1 tojássárga,
230 g tejföl
120 g sajt ,

kenés 1 tojás

szórás 130 g sajt

Elkészítés:


1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a többi összetevőt és alaposan összedagasztani. Arra figyelni kell, hogy a dagasztásnál a tojásból 1db-ot és még egynek a sárgáját kell csak felhasználni, illetve a sajtból 120g-ot.
2. A bedagasztott tésztát érni, pihenni kell hagyni 30 percig
3. A tésztaérés után a tésztát nyújtófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtani (én 3-4 cm vastagságúra nyújtottam), a tetejét késsel nem túl mélyen megcsíkozni, majd egy pohár segítségével kiszaggatni, és papírozott sütőlemezre helyezni kellő távolságokra egymástól. A maradék tésztát mindig újra gyúrni és az előzőek szerint eljárni mindaddig, amíg a tészta el nem fogy.
4. Elrakás után a tetejüket 1db felvert tojással átkenni.
5. Kelesztés 35-50 percig a helység hőmérsékletétől függően. Optimális langyos helyen keleszteni.
6. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenni a tetejét a felvert tojással, és sajttal díszíteni.
7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell berakni, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 210C°-ra és így sütni tovább a pogácsák méretétől függően 13-20 percig. (a képen látható pogácsák 17 percig sültek.

408.Sajtos Pogácsa 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anya
Részeges pogácsa
Részeges pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, kevés liszttel. A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, 1/2 ó-ig pihentetjük, kétszer hajtogatjuk, közben 20-20 percig pihentetjük. For...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Habkönnyü sóskifli
Habkönnyü sóskifli

Lépés 1 Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. Lépés 2 Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
405. Porhanyós sajtos
405. Porhanyós sajtos

A sajtot összedolgozzuk a vajjal, tejszínnel,bele a só,paprika.A lisztet a sütőporral elkeverni,és a masszába dolgozzuk.A tésztát három részre osztani,alufóliába csomagoljuk,és hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe elkeverjük a sót,a többi hozzávalót beletesszük és jól összegyúrjuk.Letakarva hideg helyre tesszük 1 órára. Addig elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk