300 g (2 2/5 csésze) liszt
100 ml (2/5 csésze) meleg víz
100 ml (2/5 csésze) meleg tej
7 g száraz élesztő
5 g (1 teáskanál) cukor
2 g (½ teáskanál) só
16 ml (2 evőkanál) olívaolaj
Töltelékhez
450 g burgonya
2 g (½ teáskanál) só
100 g sonka
100 g mozzarella sajt
Adjuk hozzá a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot a tálba. Keverjük össze. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és összegyúrjuk a tésztát. Adjuk hozzá az olajat, gyúrjuk még egy kicsit, és tegyük a tésztát egy olajozott tálba.
60 percig pihentetjük.
A burgonyát kockára vágjuk, és megfőzzük.
Ha megfőtt a burgonya, sózzuk és pépesítjük.
8 részre osztjuk és golyókat formázunk, amibe sajtot és sonkát teszünk.
Ha megkelt a tészta, 8 részre osztjuk.
A tésztát sodrófával kinyújtjuk, és krumpligolyóval megtöltjük.
Olajozott serpenyőben kisütjük.
A kenyérszeletek egyik felét vékonyan megkenjük a margarinnal. Ráteszünk néhány szelet vékonyra vágott sajtot, és megkenjük áfonyalekvárral. A tetejére nyomjuk a másik kenyérszelet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa két szelet kenyér közé tesszük a sajtot és a sonkát. A tojást felverjük, sózzuk, majd belemártjuk a kenyeret úgy, hogy mindenhol érje a tojás, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával szétnyomjuk, tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, a zabpelyhet, fehérjeport, fahéjat. Alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű