300 g (2 2/5 csésze) liszt
100 ml (2/5 csésze) meleg víz
100 ml (2/5 csésze) meleg tej
7 g száraz élesztő
5 g (1 teáskanál) cukor
2 g (½ teáskanál) só
16 ml (2 evőkanál) olívaolaj
Töltelékhez
450 g burgonya
2 g (½ teáskanál) só
100 g sonka
100 g mozzarella sajt
Adjuk hozzá a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot a tálba. Keverjük össze. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és összegyúrjuk a tésztát. Adjuk hozzá az olajat, gyúrjuk még egy kicsit, és tegyük a tésztát egy olajozott tálba.
60 percig pihentetjük.
A burgonyát kockára vágjuk, és megfőzzük.
Ha megfőtt a burgonya, sózzuk és pépesítjük.
8 részre osztjuk és golyókat formázunk, amibe sajtot és sonkát teszünk.
Ha megkelt a tészta, 8 részre osztjuk.
A tésztát sodrófával kinyújtjuk, és krumpligolyóval megtöltjük.
Olajozott serpenyőben kisütjük.
A paradicsomokat bevágjuk, majd forró vízben fél percig állni hagyjuk. A héját leszedjük, cikkekre vágjuk, majd a vizes belsejét is eltávolítjuk, és a fennmaradó húsos részt fe...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA szénhidrátcsökkentett elkeverjük a sóval és az élesztővel, majd a közepébe egy “gödröt” készítünk. A gödörbe belemorzsoljuk az élesztőt, és a tojássárgájával, illetve egész tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejben felfuttassuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk a a liszthez a vízzel, olajjal, krumplival együtt. A tésztát jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://sobors.hu/receptek/fuszeres-feherboros-gombakrem-recept/ Hozzávalók - 4 + adaghoz 1 fej vöröshagyma kevés olívaolaj 25 dkg gomba (csiperke) 2 gerezd fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű