Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

375.Töltött sajtos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


300 g (2 2/5 csésze) liszt
100 ml (2/5 csésze) meleg víz
100 ml (2/5 csésze) meleg tej
7 g száraz élesztő
5 g (1 teáskanál) cukor
2 g (½ teáskanál) só
16 ml (2 evőkanál) olívaolaj

Töltelékhez
450 g burgonya
2 g (½ teáskanál) só
100 g sonka
100 g mozzarella sajt

Elkészítés:


Adjuk hozzá a meleg vizet, az élesztőt és a cukrot a tálba. Keverjük össze. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és összegyúrjuk a tésztát. Adjuk hozzá az olajat, gyúrjuk még egy kicsit, és tegyük a tésztát egy olajozott tálba.
60 percig pihentetjük.
A burgonyát kockára vágjuk, és megfőzzük.
Ha megfőtt a burgonya, sózzuk és pépesítjük.
8 részre osztjuk és golyókat formázunk, amibe sajtot és sonkát teszünk.
Ha megkelt a tészta, 8 részre osztjuk.
A tésztát sodrófával kinyújtjuk, és krumpligolyóval megtöltjük.
Olajozott serpenyőben kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsike
Édes-mazsolás ír szódás kenyér
Édes-mazsolás ír szódás kenyér

Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós töltelékkel töltött virsli - OK
Túrós töltelékkel töltött virsli - OK

1. A hagymát apróra felkockázzuk a csemegeuborkával együtt. 2. Hozzáadjuk a túróhoz, és kikeverjük a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk, és meghintjük pirospaprikával. 3. A vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS KENYÉRFELFÚJT
SAJTOS KENYÉRFELFÚJT

gy közepes méretű mély sütőtálat kikenjük a vajjal. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kenyérszeleteket félbe vágjuk. A bort kiöntjük egy mély tányérba és gyors mozdulattal megmár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle

A zsemlét el lehet készíteni előző este, a többit pedig másnap reggel. Először a zsemléket készítjük el A lisztet összekeverjük a sóval és mélyedést készítünk a közepében. Ide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk