1 csésze sózatlan vaj, lágyított (226 g)
3/4 csésze kristálycukor 150 g
1 nagy tojássárgája
2 teáskanál vaníliakivonat
1/4 teáskanál só
2 csésze + 2 evőkanál univerzális liszt¹ 265 g (normál liszt)
Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra (375F).
Egy nagy tálban keverje össze a vajat és a cukrot, majd keverje össze elektromos habverővel krémesre és jól keverje össze.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliakivonatot és a sót, majd jól felverjük. Szünet, hogy lekaparja az edény oldalát és alját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden hozzávaló belekerült.
Alacsony sebességű mixerrel fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg a liszt teljesen össze nem keveredik. Ismét meg kell állnia, hogy lekaparja az edény oldalát és alját.
Helyezzen egy nagy, Ateco 827 heggyel ellátott zsákot, és öntse bele a süti tészta felét².
A kekszeket béleletlen, ki nem zsírozott sütilapon örvényszerűen megpirítjuk. Tegye át egy előmelegített 375 F (190 C) sütőbe, és süsse 10-12 percig, vagy amíg a sütemények széle éppen elkezd barnulni.
Hagyja a sütiket 10 percig hűlni egy süteményes lapon, mielőtt a hűtőrácsra helyezi, hogy teljesen kihűljön.
Ne tegye a süteménytésztát forró vagy meleg tepsire.
Ha a sütik teljesen kihűltek, mártsuk csokoládéba (ha szükséges).
csokoládéba lehet mártani, a tetejét
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, só) egy tálban összeforgatjuk. A megybefőttet egy szűrőbe öntfük és lecsepegtetjük. A ma...
Elkészítési idő: 5 perc +45sütés Nehézség: KönnyűA kalácsot felszeleteljük. A szilvákat kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, majd összekeverjük a szilvalekvárral A tojások sárgáját a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, majd a fűszereket. A tésztát egyneműre keverjük és fagyikiszedővel 20 kis gömböt formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz