Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Máglyarakás szilvával és szőlővel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg száraz kalács (vagy 8 kifli)
4dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
5 tojásfehérje (lehet több is ha még magasabb habot szeretnénk)
5 kg darált dió
1 evőkanál porcukor
1 kiskanál fahéj
15-20 szem szilva
1 fürtnyi szőlőszem (zöld, kék vegyesen)
3 db alma
Barack-vagy szilvalekvár

Elkészítés:


A kalácsot kis darabokra tördeltem egy tálban és leöntöttem a tojássárgával és vaníliás cukorral összekevert tejjel. Amíg megszívta magát a kalács, megtisztítottam a gyümölcsöket: a szőlőt megmostam és leszemeztem, a szilvát megmostam és kimagoztam, az almát megpucoltam és szeletekre vágtam. A darált diót elkevertem a porcukorral és fahéjjal.
Egy jénai tálat kivajaztam és az aljára terítettem a tejjel átitatott kalácsot. Meghintetem a diós keverékkel, majd ráfektettem az alma szeleteket. Ismét diós keverék következett majd a szőlőszemek és szilvák. Végül a diós keverék maradéka zárta a rétegezést. 180 fokos sütőbe 20 percre betettem a máglyarakást.
Közben a fehérjéket kemény habbá vertem, hozzákevertem 3 evőkanál lekvárt. Ezt a habot a rakás tetejére simítottam, villával megcifráztam és visszatettem a sütőbe. Addig folytattam a sütést míg a hab teteje szép, aranybarna színt nem kapott (~8perc).

15x28cm-es jénai tálban sütöttem, ami 7 cm magas. Ebből 6 db, felnőttnek való adag kijön ami ebédre, vacsorára is fogyasztható második fogásként. Mi ebédre ettük tejlevessel.

Máglyarakás szilvával és szőlővel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós batyu muffinformában
Túrós batyu muffinformában

1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolg...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 1 perces mikrós süti
1 perces mikrós süti

Minden hozzávalót összekeversz és egy kisebb mikrózható edénykébe teszed, én egy porcelán tálkába szoktam, hogy ilyen szép magas legyen. 1 perc mikró Kiöntöd, és megfordítod, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseresznyés bon-bon
Cseresznyés bon-bon

1. A kakaós piskótát törd össze. Ez egyébként szuper felhasználása, ha van otthon olyan piskótád, ami már picit szárazabb, 2-3 napos és nem fogy. 2. A piskótamorzsát keverd össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Sós perec, sós malomkerék
Sós perec, sós malomkerék

A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk