Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás szilvával és szőlővel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg száraz kalács (vagy 8 kifli)
4dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
5 tojásfehérje (lehet több is ha még magasabb habot szeretnénk)
5 kg darált dió
1 evőkanál porcukor
1 kiskanál fahéj
15-20 szem szilva
1 fürtnyi szőlőszem (zöld, kék vegyesen)
3 db alma
Barack-vagy szilvalekvár

Elkészítés:


A kalácsot kis darabokra tördeltem egy tálban és leöntöttem a tojássárgával és vaníliás cukorral összekevert tejjel. Amíg megszívta magát a kalács, megtisztítottam a gyümölcsöket: a szőlőt megmostam és leszemeztem, a szilvát megmostam és kimagoztam, az almát megpucoltam és szeletekre vágtam. A darált diót elkevertem a porcukorral és fahéjjal.
Egy jénai tálat kivajaztam és az aljára terítettem a tejjel átitatott kalácsot. Meghintetem a diós keverékkel, majd ráfektettem az alma szeleteket. Ismét diós keverék következett majd a szőlőszemek és szilvák. Végül a diós keverék maradéka zárta a rétegezést. 180 fokos sütőbe 20 percre betettem a máglyarakást.
Közben a fehérjéket kemény habbá vertem, hozzákevertem 3 evőkanál lekvárt. Ezt a habot a rakás tetejére simítottam, villával megcifráztam és visszatettem a sütőbe. Addig folytattam a sütést míg a hab teteje szép, aranybarna színt nem kapott (~8perc).

15x28cm-es jénai tálban sütöttem, ami 7 cm magas. Ebből 6 db, felnőttnek való adag kijön ami ebédre, vacsorára is fogyasztható második fogásként. Mi ebédre ettük tejlevessel.

Máglyarakás szilvával és szőlővel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes-gesztenyés sportszelet
Meggyes-gesztenyés sportszelet

A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük. Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, majd h...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSERBÓ CSOKOLÁDÉS
ZSERBÓ CSOKOLÁDÉS

A tésztát összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és sütőpapíros tepsi hátulján,180 fokon, 4 lapot sütünk. Krém: 2 csoki pudingot felfőzünk fél l tejben,hozzáadunk 20 dkg cukrot,1 vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró nudli
Túró nudli

Enyhén sózott forró vízben kifőzzük az összegyúrt tésztát és pirított szezámpehelybe forgatjuk, darált eritrittel megszórjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk