menu

Családireceptkönyv.hu

Viszkis tiramisu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db tojás
0,5 kg mascarpone
5 dkg kristálycukor
1 csipet só
6 cl száraz vermut (pl. Martini)
1,5 dl erős kávé
15 db babapiskóta
5 cl bourbon whiskey
kakaópor

Elkészítés:


Először is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és vízgőz felett habverővel keverve vékony sugárban hozzáadjuk a vermutot is. Habverővel folyamatosan lazítva habos krémet verünk belőle, ügyelve arra, hogy ne melegedjen 70 fok fölé, mert csomós lesz a krémünk. Ha ez megvan, levesszük a gőzről és gyorsan kemény habbá verjük a tojásfehérjét 10 g cukorral és két részletben a sárgájás krémhez forgatjuk. Jöhet a krémbe a mascarpone is, az egészet lazán összeforgatjuk és meg is vagyunk. Még jön egy gyors összeállítás: egy tál aljába kevés krémet kenünk szét és erre jönnek a whiskys kávéban 4-5 másodpercig forgatott babapiskóták. Beborítjuk a piskótákat a krémmel, aztán jöhet egy újabb réteg kávés piskóta. A tetejére megint krém jön, és ez így mehet be a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára. Tálalás előtt a tiramisut meghintjük kakaóporral és gyorsan meg is esszük a világ egyik legjobb desszertjét.

Viszkis tiramisu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kevert túrós lepény
Kevert túrós lepény

Elkészítés: A hozzávalókat egy nagyobb tálban szép sorban botmixerrel összekeverjük. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon sütjük, kb. 30 perc. Tűpróbával...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabkeksz
Zabkeksz

Egy villával alaposan pépesítsd a banánt. Ne turmixold, mert azzal túl folyékonnyá válhat. Ezután egy evőkanállal lassanként adagold a pürébe a zabot. Közben gyúrd össze a masszát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos tallér ostyasütőben
Sajtos tallér ostyasütőben

A langyos víz kivételével összemorzsoljuk, majd a vizet apránként beledolgozzuk pihentetjük 2-3 órát. Fontos a pihentetés, hogy a lisztszemcsék felszívják a vizet zsiradékot, külön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-habos csemege
Almás-habos csemege

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk