3 db tojás
0,5 kg mascarpone
5 dkg kristálycukor
1 csipet só
6 cl száraz vermut (pl. Martini)
1,5 dl erős kávé
15 db babapiskóta
5 cl bourbon whiskey
kakaópor
Először is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és vízgőz felett habverővel keverve vékony sugárban hozzáadjuk a vermutot is. Habverővel folyamatosan lazítva habos krémet verünk belőle, ügyelve arra, hogy ne melegedjen 70 fok fölé, mert csomós lesz a krémünk. Ha ez megvan, levesszük a gőzről és gyorsan kemény habbá verjük a tojásfehérjét 10 g cukorral és két részletben a sárgájás krémhez forgatjuk. Jöhet a krémbe a mascarpone is, az egészet lazán összeforgatjuk és meg is vagyunk. Még jön egy gyors összeállítás: egy tál aljába kevés krémet kenünk szét és erre jönnek a whiskys kávéban 4-5 másodpercig forgatott babapiskóták. Beborítjuk a piskótákat a krémmel, aztán jöhet egy újabb réteg kávés piskóta. A tetejére megint krém jön, és ez így mehet be a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára. Tálalás előtt a tiramisut meghintjük kakaóporral és gyorsan meg is esszük a világ egyik legjobb desszertjét.
Robotgéppel habosra verjük a tojásokat a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a vajat. A sütőport elkeverjük a lisztben, és fokozatosan a krémbe forgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport, a kakaót, valamint a 6 tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-1 piskótát lekvárral összeragasztok, majd olvasztott csokival megcsurgatom. 1 éjjelt hagyom összepuhulni. Egyszerű, gyors, akár egy gyerek is elkészítheti....
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű50 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral, azután 25 deka porcukorral, 25 deka zsírral, 2 egész tojással, 1 tojás sárgájával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű