Családireceptkönyv.hu

Fenyőtoboz (sütés nélkül)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 tobozhoz
Tészta:
200 g darált keksz
4 ek méz vagy cukor
3 ek kakaópor
2 cs vaníliás cukor
30 g margarin
6 ek Extra Jam (baracklekvár)
pár csepp rumaroma

Díszítés:

gabonapehely
porcukor

Elkészítés:


Először a darált kekszet a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta további hozzávalóihoz adjuk és jól formázható tésztává gyúrjuk.

Elosztjuk nyolc felé és kúp alakúra formázzuk mindegyiket. Elkezdjük a gabonapelyheket beletűzdelni körben, az aljától indulva.

Tálalásik hűtőbe rakjuk.

Tipp:

Egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető mutatós desszert, akár gyerekekkel is el lehet készíteni.

Trükkök, tippek, praktikák:



Segitség a megformáláshoz, hogyha egy régi citromcsavaró belsejébe nyomjuk a kekszes cuccot, ( aminek a tetejét levágtuk ) és kifujjuk a tésztát belöle.

Fenyőtoboz (sütés nélkül)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács karácsonyra
Mézeskalács karácsonyra

A mézet a vajjal kis lángon felmelegítem, hűlni hagyom. A tojásokat a cukorral, szódabikarbónával, fűszerekkel, reszelt héjakkal és a citromlével összekeverem a robotgéppel. Felvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szamos bejgli
Szamos bejgli

ELKÉSZÍTÉS: Először a bejgli töltelékét kell elkészíteni. A vizet a narancssziruppal feltesszük a tűzhelyre, majd az összes fűszert beletesszük a cukorral és a mézzel együtt. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsos csokoládékenyér karácsonyi köntösben
Narancsos csokoládékenyér karácsonyi köntösben

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és lisztezzük a dobozformát. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Habosra keverjük a tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk