8 tobozhoz
Tészta:
200 g darált keksz
4 ek méz vagy cukor
3 ek kakaópor
2 cs vaníliás cukor
30 g margarin
6 ek Extra Jam (baracklekvár)
pár csepp rumaroma
Díszítés:
gabonapehely
porcukor
Először a darált kekszet a kakaóval jól elkeverjük, majd a tészta további hozzávalóihoz adjuk és jól formázható tésztává gyúrjuk.
Elosztjuk nyolc felé és kúp alakúra formázzuk mindegyiket. Elkezdjük a gabonapelyheket beletűzdelni körben, az aljától indulva.
Tálalásik hűtőbe rakjuk.
Tipp:
Egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető mutatós desszert, akár gyerekekkel is el lehet készíteni.
Segitség a megformáláshoz, hogyha egy régi citromcsavaró belsejébe nyomjuk a kekszes cuccot, ( aminek a tetejét levágtuk ) és kifujjuk a tésztát belöle.
Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk! Elkészítés: (nekem 15 db kunyhóm lett) 1. Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe belet...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTöltelékek elkészítése: Először a töltelékeket készítjük el, mert ki kell hűteni. Mákos: A vizet a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot, darált kekszet vagy zsemlemo...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: KözepesA malacot megmosdatjuk. Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával. Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott z...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesA lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat, a felkockázott hideg vajat v. margarint és a darált mandulát. A tésztát kézzel vagy...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű