5 tojás
13 dkg cukor
13 dkg gesztenyepüré
35 dkg liszt
5 g sütőpor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
15 dkg vaj
40 dkg gesztenyepüré
15 dkg porcukor
rumaroma
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
Tetejére: csokimáz
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot is belekeverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk. A gesztenyepürét is beledolgozzuk. A tésztát két adagra osztjuk. 30/22-es sütőpapírral bélelt tepsiben közép meleg sütőben megsütjük a lapokat. A vajat a porcukorral összekeverjük, majd beledolgozzuk a gesztenyepürét és ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A kihűtött lapra kenjük a hab felét, majd óvatosan eloszlatjuk rajta a gesztenyés krémet és befedjük a hab másik felével. A lapot a tetejére tesszük, a felolvasztott csokoládét rákenjük. Lehűtve fogyasztjuk.
1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük. 2. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a porcukrot és a tojásokat, majd fakanállal egyneművé dolgozzuk. 3. A banánt kis kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Galuskaszerű tészta lesz a végeredmény. 2. Forró olajba szaggatjuk kanál segítségével. 3. Készre sütjük mindkét oldalát. (Általában magától m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejjel,pici cukorral fel futtatjuk ,pici cukorral.Dagasztó gépbe rakjuk a többi hozzávalókat az élesztővel könnyű tésztát dagasztunk .Hagyjuk kelni,majd ketté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyúrjuk kompakt masszává, majd egy kisebb tepsit (kb. 20 x 30 cm-eset) béleljünk ki a tésztával. Kenjük meg bőven sárgabarack lekvárral. A tojások fehérjét v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű