Családireceptkönyv.hu

Burgonyagombóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a gombócokhoz:

3-4 burgonya

1 tojás

liszt



bors

a leveshez:
egy kis sertészsír

1 fej vöröshagyma

3 db répa

fél zellergumó



bors

1 teáskanál pirospaprika

1 egész csirkecomb (vagy kolbász, vagy sertéshús is lehet)

Elkészítés:


A burgonyákat héjában megfőzzük.

Kevés zsíron megpároljuk a felszeletelt hagymát, rádobjuk a többi aprított zöldséget, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni, közben befűszerezzük.

A puha burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a tojás, megsózzuk, borsozzuk, és annyi liszttel, hogy gyúrható legyen, egy kicsit, összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócokat készítünk belőle.

Amikor már a zöldségek puhák, akkor gyöngyöző fővés mellett belerakjuk a gombócokat, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre.

Máris tálalhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jókai bableves
Jókai bableves

A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel (teatojásban) beletesszük a szemes bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyú-erős leves
Savanyú-erős leves

Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3 mm) a fokhagymát, a sárgarépát, az előzetesen langyos vízbe áztatott fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst. Felforrósítjuk a woko...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros lencseleves
Magyaros lencseleves

A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Ter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyakrémleves
Burgonyakrémleves

A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk