a gombócokhoz:
3-4 burgonya
1 tojás
liszt
só
bors
a leveshez:
egy kis sertészsír
1 fej vöröshagyma
3 db répa
fél zellergumó
só
bors
1 teáskanál pirospaprika
1 egész csirkecomb (vagy kolbász, vagy sertéshús is lehet)
A burgonyákat héjában megfőzzük.
Kevés zsíron megpároljuk a felszeletelt hagymát, rádobjuk a többi aprított zöldséget, majd a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni, közben befűszerezzük.
A puha burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a tojás, megsózzuk, borsozzuk, és annyi liszttel, hogy gyúrható legyen, egy kicsit, összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócokat készítünk belőle.
Amikor már a zöldségek puhák, akkor gyöngyöző fővés mellett belerakjuk a gombócokat, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre.
Máris tálalhatjuk.
A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel (teatojásban) beletesszük a szemes bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3 mm) a fokhagymát, a sárgarépát, az előzetesen langyos vízbe áztatott fafülgombát, a bambuszt, a tofut és a húst. Felforrósítjuk a woko...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Ter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű