A tésztához:
38 dkg liszt
7,5 dkg vaj, margarin
2 db tojás
10 dkg cukor
6 g sütőpor
0,7 dl tej
A krémhez:
7,5 dl tej
120 g vaníliaízű pudingpor
15 dkg vaj, margarin
10 dkg cukor
1 db citrom leve
A mázhoz:
25 dkg porcukor
1 db citrom leve
2 evőkanál víz
1.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk és egyenként vékony téglalapot nyújtunk (32 ×20 cm). 175 C-ra előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsi hátulján világos színűre sütjük.
2.A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat, / margarint/ és a citrom levét. Jól kikavarjuk és megkenjük vele a 3 lapot. A negyedik lap tetejére máz kerül.
3.A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A 4. lap tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
◾️A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát. ◾️Osszuk két részre és tegyük be a hűtőbe. ◾️Az almát reszeljük le, édesítsük, szórjuk meg fahéjjal és a citromlével. ◾️A karamellát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk a csokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezután kb egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatv...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűElkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű