Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
2 tasak habfix
A tetejére:
2 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot.
A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.
A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA feldarabolt vajat a cukorral, a liszttel, a sóval, és a mandulával dolgozzuk össze nyújtható tésztává. Fóliába csomagolva tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint, a joghurtot, a vaníliacukrot és a porcukrot. A tésztát sima állagúra dolgozzuk, majd lisztes felületen kb. 5 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű