1 nagy fej fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
8 dl húsleves (lehet kockából is)
2 evőkanál liszt
só, frissen őrölt bors
1 dl tejföl
kevés rokfort sajt
kevés vaj
A fokhagymakrém leveshez megtisztítjuk a hagymákat, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk.
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével felöntjük.
Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
A tűzről levéve tejföllel gazdagítjuk.
A fokhagymakrémlevest kis csészékbe öntjük, a tetejét megszórjuk kevés márványsajttal, pirítóssal tálaljuk.
A karalábét és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinszteljük, majd beletesszük a karalábét és a krumplit is, rövid ideig pá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd a lisztet. Felöntjük paradicsomlével és még kb, fél liter vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot, az erőleves-koc...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyűa csirkemellt vágjuk ketté, és tegyük oda főni egy vízzel teli fazékba. Sózzuk meg. Miután felforrt a víz, távolítsuk el a keletkezett habot, majd dobjuk bele egyben a hagymát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveskockából elkészítjük a zöldséglevest, majd hozzáadjuk a „4 évszak” zöldségkeveréket és egyszer felforraljuk. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva fórrón tálaljuk. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű