menu

Családireceptkönyv.hu

Diós krémes sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tésztához:

* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz

Krémhez:

* 16 dkg rétesliszt
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum

Bevonathoz:

* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!

Diós krémes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés rizses sütemény
Bögrés rizses sütemény

A rizst a vízzel leöntve, kis lángon, gyakran megkeverve főzni kezdjük. Amikor a vizet már nagyjából beszívta, hozzáadjuk a tejet és a hosszában felhasított vaníliarudat. Újraforrá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézeskalács Limara
Mézeskalács Limara

A mézet és a margarint a mikróban összemelegíteni, amíg a vaj elolvad. A porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összeturmixoljuk. A mézes vajat öss...

Elkészítési idő: 2 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gotti
Marlenka recept II.
Marlenka recept II.

Marlenka – mézes – szerintük egy régi örmény recept ami az orosz asszonyok kedvenc receptje Összekeverjük a szódát és az ecetet. Erre egy magasabb edényt használjunk mert hab képz...

Elkészítési idő: 5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk egy nagy méretű tepsiben.Félbe vágjuk. A habnak valót a fixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, majd félre teszünk egy kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk