Családireceptkönyv.hu

Diós krémes sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tésztához:

* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz

Krémhez:

* 16 dkg rétesliszt
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum

Bevonathoz:

* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!

Diós krémes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Ischler
Ischler

1 A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. 2 Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres joghurtkocka
Epres joghurtkocka

Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rétes - Rétes piskóta
Rétes - Rétes piskóta

1. A két réteslapot megsütöm, az egyik tetejét tojással megkenem. 2. A gesztenyemasszát a vajjal, rummal kikeverem, majd rákenem a rétesre. 3. A gesztenyés keverékre rumba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diós habos
Diós habos

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a vaniliás cukrot, majd az így kapott keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezekből esetleg elha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk