Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
A tetejére:
1 tojássárgája
kevés tört dió
Elkészítés:
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle
Barna tészta A kekszet diódarálóval ledaráljuk. Összekeverjük a porcukorral, a kókusszal és a kakaóporral, rumma, kávévall ízestjük, hozzáadjuk a lekvárt, és fokozatosan adagolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hideg tejszínt felverjük, majd a vége fele hozzáadagoljuk a habfixálót. A tejfölt a cukrokkal, reszelt citromhéjjal és levével simává keverjük, majd a felvert te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk és egyenként vékony téglalapot nyújtunk előmelegített sütőpapíros tepsiben, vagy a tepsi hátulján világos színűre sütjük a né...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egészet egy tálba összekeverjük robotgéppel . Beleöntjük egy tepsibe , és rászórjuk a gyümölcsöt/ bármilyen/.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű