Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
A tetejére:
1 tojássárgája
kevés tört dió
Elkészítés:
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk,majd cikkekre vágjuk. Szilvalakvárt vagy diótöltelékkel végig megkenjük, felcsavarjuk. előmelegített sütőben 00...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kivajazott tálba tesszük, és zsírpapírral lefedjük, konyharuhával szorosan betakarjuk, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Majd gőz fölött, 130...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lap hozzávalóit habosra kavarjuk és hozzáadunk 1,5 dl tejfölt; 38 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Összekeverjük és tepsibe megsütjük. A máz hozzávalóit gőz fölött simára ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű