Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
A tetejére:
1 tojássárgája
kevés tört dió
Elkészítés:
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle
Porcukrot és a vajat habosra keverjük, Tojás hozzáadjuk, majd a maradék alapanyagokat is hozzáadjuk . Kivajazott tepsibe tesszük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc Nehézség: KönnyűA dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport. A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt vajat, a mákot, a felvert tojást és a reszelt citrom héjat, majd jól összedolgozzuk. A tésztát legalább egy órán át p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű