3 db.közepes burgonya tölteni ( + 4 krumpli összesen ennyi volt a sütőben)
egy negyed kelkáposzta ( kb 20-25 dkg)
egy kis fej hagyma
egy evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
2 csipetnyi őrölt kömény
só,bors
egy tömlős sajt
két evőkanál tejföl
egy evőkanál parmezán
néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
2 szelet bacon szalonna
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk. kb.15 percig. majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a krémsajtot,egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal.A masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumpli hajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
A hagymát apróra vágjuk, a felét a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a rizst, tojást, pirospaprikát, sót, borsot, fokhagymát és gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymára pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A combokat megmossuk, szárazra töröljük. A paradicsomot leszűrjük, az olajat felfogjuk. 3 evőkanálnyit simára keverünk a paprikával. Sózzuk, borsozzuk, és megmártjuk benne a h...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KözepesElőször a tészta hozzávalóit bedagasztottam, rugalmas, jól kezelhető tészta legyen. Kenyérsütőgépben kicsit kevesebb víz is elegendő hozzá. Kelesztőtálba tettem, hagytam duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kg sertés vagy csirke máj,, bármely meg felel,, egy kg zsír szalonna, egy kg sertés hus, egy kg hagyma, fűszerek ízlés szerint, só, fehér bors, fahéj, szerbors, kevés majoránna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű