3 db.közepes burgonya tölteni ( + 4 krumpli összesen ennyi volt a sütőben)
egy negyed kelkáposzta ( kb 20-25 dkg)
egy kis fej hagyma
egy evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
2 csipetnyi őrölt kömény
só,bors
egy tömlős sajt
két evőkanál tejföl
egy evőkanál parmezán
néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
2 szelet bacon szalonna
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk. kb.15 percig. majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a krémsajtot,egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal.A masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumpli hajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
A brokkolit kevés sóval és a feldarabolt fokhagymával puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a párolt brokkolit, összekeverjük a felkockázott sonkával. 4 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpirítjuk, rá a káposzta, felöntjük vízzel hogy ellepje. A gombócokat összegyúrjuk, formázzuk és a káposzta tetejére helyezzük. Fedő alatt készre főzzük. Tejföllel tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörös hagymát a másfél deci olajban üvegesre párolom és hagyom kihülni veszem a 3 literes kelesztő tálat belé öntöm a kefírt amire rá reszelem a meg tisztított krümplit közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra Hámozzuk meg a hagymát, és nagy kockákra vágjuk, mossuk és szeleteljük a póréhagymát, hámozzuk és szeleteljük a fokhagymát. Olyan lábast tegyünk...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű