A kakaós tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
A tekercsekhez:
7 tojásról piskóta
baracklekvár
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor (én most 5 evőkanál réteslisztet használtam ehelyett)
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
0,5 dl víz
2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.
A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
barna tészta
krém
szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
krém
barna tészta
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, hogy puha tésztát kapjunk. Két lapot sodrunk, a kókuszos töltelékkel megtöltjük és sütjük. Sütés után a tetejét a mázzal bevonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 2 Először a grízes alapot készítjük el, amihez felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a búzadarát, majd újra forraljuk, és félretesszük teljesen kihűlni. Lépés 3 A tészta ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes