menu

Családireceptkönyv.hu

Kevert túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta , 20 dkg cukor 3 egész tojàst jol összekeverek, majd bele 20 dkg puha vaj, és jol kidolgotom egy kézi habverövel , majd bele 2 dl tej , és ezt is elkeverem , majd bele 1 cs vaniliàs cukot, 1 cs sütöpor, 35 dkg liszt , a zsirozott lisztezett tepsibe kanàllal beleszedem szétteritem a felét.

Elkészítés:


erre a túró töltelék : 50 dkg turoba izlés szerint cukor és citromhéj kerül, én tettem bele még 3 ek grizt hogy ne legyen folyos , és ezt ràkanalasztam a tésztàra elteritettem, majd a tészta màsik felét kanalasztam a turora és szép ovatossan elteritettem. elömelegitett sütöben 120 fokon !!! én 80 percig sütöttem !! tűpróba kell nehogy folyós maradjon középen ,

Kevert túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Karamellkrém
Karamellkrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Meggyes pite
Meggyes pite

- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Preckedli, a legomlósabb diós linzer (bögrésen is)
Preckedli, a legomlósabb diós linzer (bögrésen is)

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÓS STANGLI
SÓS STANGLI

1. Az élesztőt a tejfölben pihentetjük. 2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzádolgozzuk fokozatosan a hozzávalókat. 3. Szép simára gyúrjuk. 4. Kinyújtjuk, a tojás fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk