Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás
9 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaó
125 ml víz
3 evőkanál olaj
A krémhez:
1 tasak vaníliás puding
200 g margarin
8 evőkanál cukor
3 dl tej
50 g kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejben, a cukorral, majd ha besűrűsödött hozzáadjuk a kókuszreszeléket, hűtjük, majd összekeverjük a margarinnal.
A megsült tésztát megkenjük a krémmel, majd kókuszreszeléket szórunk a tetejére is!
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kettőbe vesszük, kinyújtjuk - a nagyobbik lappal kibéleljük a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával. Erre jön a párolt alma, majd a másik tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A mézet hidegen mérjük ki egy pici edénybe, csak ezután olvasztjuk meg, hozzáadjuk a többi belevalót is, ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt és a mézet egy kisebb lábosban összeolvasztjuk, átöntjük egy közepes méretű keverőtálba, és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat és a reszelt narancshé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű