Hozzávalók (1 őzgerinc formához):
– egy bögre víz szűken mérve
– másfél bögre cukor
– 3 bögre darált háztartási keksz
– fél bögre kakaópor (nálam holland)
– 1 kocka Rama (25 dkg)
– 1 csomag háztartási keksz összetördelve (15 dkg-os csomag)
– ízlés szerint rum vagy rumaroma
Elkészítése:
1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni.
2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darált kekszet, majd a darabosat is, és még egy picit főzzük lassú tűznél. Két percig nagyjából.
3. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába öntjük, és szépen elegyengetjük a masszát (a tetejét vizes kanállal szoktam), majd ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább néhány órára). Alufóliába jól csomagoljuk be a formát, mert a kakaó különösen szereti magába szívni a hűtőben fellelhető ízeket és illatokat.
A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom, gofrisütőben kisütöm
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tejcsokoládét és a sós földimogyorót felaprítjuk. 2. Összekeverjük a darált mandulát a kakaóporral, a mogyoróvajjal és a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom és 30 percig pihentetem. A bacont és a kolbászt egy kicsit megpirítom. A tésztát kör alakúra nyújtom és a szélétől kb.3-4 cm re körberakom virsli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű