Hozzávalók (1 őzgerinc formához):
– egy bögre víz szűken mérve
– másfél bögre cukor
– 3 bögre darált háztartási keksz
– fél bögre kakaópor (nálam holland)
– 1 kocka Rama (25 dkg)
– 1 csomag háztartási keksz összetördelve (15 dkg-os csomag)
– ízlés szerint rum vagy rumaroma
Elkészítése:
1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni.
2. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darált kekszet, majd a darabosat is, és még egy picit főzzük lassú tűznél. Két percig nagyjából.
3. Folpack-kal bélelt őzgerinc formába öntjük, és szépen elegyengetjük a masszát (a tetejét vizes kanállal szoktam), majd ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük egy éjszakára (de legalább néhány órára). Alufóliába jól csomagoljuk be a formát, mert a kakaó különösen szereti magába szívni a hűtőben fellelhető ízeket és illatokat.
A 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel, a tésztát nem kell pihentetni, ezért, érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vanília pudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a pudingot. A lisztet és a cukrot egy tálba öntjük. A tejet mikróban megmelegítjük (ne legyen forró, csak langyos), majd hozzáöntjük a liszthez és a cukorhoz. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához valókat, és egyharmad részét félretesszük, a többit akkora lappá nyújtjuk, hogy kibélelhetünk vele egy tepsit. Megkenjük barackízzel, és rásimítjuk a tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű