2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy ne száradjon be.
Reggel adok hozzá 2,5 dl vizet,2 dkg sót és annyi lisztet hogy kissé keményebb,de jól gyúrható tésztát kapjak.Minél tovább gyúrom annál puhább lesz.A liszt k.b.1 kg amit bedagasztok a kovásszal együtt.Tálba teszem,meghintem liszttel,és 1 órát kelesztem.Majd kissé átgyúrom újabb egy óra kelesztés.formázás,tepsi,kelesztés egy óra, 180 -200 fokon 1 óra sütés.Semmi zsiradék.
2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy ne száradjon be.
Reggel adok hozzá 2,5 dl vizet,2 dkg sót és annyi lisztet hogy kissé keményebb,de jól gyúrható tésztát kapjak.Minél tovább gyúrom annál puhább lesz.A liszt k.b.1 kg amit bedagasztok a kovásszal együtt.Tálba teszem,meghintem liszttel,és 1 órát kelesztem.Majd kissé átgyúrom újabb egy óra kelesztés.formázás,tepsi,kelesztés egy óra, 180 -200 fokon 1 óra sütés.Semmi zsiradék.
1. Egyharmad bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az egy kocka élesztőt, és felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt jól kid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához: 60 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 tojás sárgája 2 evőkanál olaj 1 evőkanál cukor kb. 4 dl tej csipetnyi só A töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg margarin, 3 evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem (200 fok légkeverés), előkészítek egy lapos tepsit amibe víz kerül (kb. 2 dl), és a rács alá teszem majd amikor a sütőformát a kenyérrel. Vágódeszkára öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes