Hozzávalók a laphoz:
6 tojás fehérje
30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék
A csokis réteghez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál habtejszín
A krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
3 evőkanál rum aroma
1 vaníliarúd belseje
A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk. Majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni, mert a kókuszos lap nagyon törékeny!
Egy nagyobb szögletes tálba, vagy tepsibe lerakunk 1 sor kekszet. Az egyik tejfölt elkeverjük porcukorral és a vaníliás cukorral. A másik tejfölbe szintén porcukor és a kakaópor ke...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, rakd hozzá a zsírt, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vizzel és 4 dkg liszttel. A tojásfehérjét keményhabbá verjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a sárgájához majd ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű