Családireceptkönyv.hu

Rumos kókuszos szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

6 tojás fehérje
30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék

A csokis réteghez:

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál habtejszín

A krémhez:

5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
3 evőkanál rum aroma
1 vaníliarúd belseje

A tetejére

5 dkg csokoládéreszelék
5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


Elkészítése:

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk. Majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni, mert a kókuszos lap nagyon törékeny!

Rumos kókuszos szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo csoki
Paleo csoki

Egy marék héjas mandulát és kb. fél marék törökmogyorót tettem bele. Ezeket mind daráltam a szilvával. 2 ek. mazsola, 2-3 ek. kókuszreszelék, 2 ek. szezámmag van még benne. Egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Fügés gyümölcskenyér
Fügés gyümölcskenyér

A margarint mikrohullámú sütőben felolvasztottam, majd kicsit hűlni hagytam. A diót vágódeszkán, éles késsel durvára daraboltam, hasonlóképpen jártam el a fügével is. A feldarabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Almás palacsinta
Almás palacsinta

Minden hozzávalót szép sorban beleteszek egy mély tálba és összekeverem. Az almát meghámozom és belereszelem. Kicsit állni hagyom, majd megsütöm. Nagyon finom tészta lesz. Kicsit v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk