Hozzávalók a laphoz:
6 tojás fehérje
30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék
A csokis réteghez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál habtejszín
A krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
3 evőkanál rum aroma
1 vaníliarúd belseje
A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk. Majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni, mert a kókuszos lap nagyon törékeny!
A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nyújtjuk.Ha nem elég nyúlós akkor tejet,rámát tegyünk bele. Ezután a tölteléket dolgozzuk össze, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 24 centi átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az aljába tegyünk sütőpapírt. A piskótalaphoz keverjük össze a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szükséges alapanyagokat jól kikeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Melegen vágjuk ki. Krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém elkészítése: a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű