Sajtos perec
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 csg szalalkáli
10 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
Tejföl szükség szerint
A tetejére:
tojásfehérje
reszelt sajt,magvak…
Elkészítés:
A lisztet a szalalkálivel elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalókkal együtt annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető legyen.
½ cm vastagra kinyújtjuk, tojásfehérjével lekenjük, kiszaggatjuk, majd tetszőlegesen megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A spenótleveleket alapos tisztítás után egy lefedett serpenyőben, puhára pároljuk. Kinyomkodjuk a levét, tálba tesszük. A krémsajtba belekeverjük a fűszereket, a spenótot. A réte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, kicsit pihentetni ha van rá idő, aztán pereceket formálni egész tojással megkenni és 220 fokon sütni. ha már Színesedik a teteje rácsorgatni a sós lötyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejjel összegyúrni, pihentetni. Nyújtás után fehérjével bekenni, sajttal megszórni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba tesszük és összedolgozzuk a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, a mustárt és a tejet, majd összegyúrjuk. Ezt követ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű