Sajtos perec
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 csg szalalkáli
10 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
Tejföl szükség szerint
A tetejére:
tojásfehérje
reszelt sajt,magvak…
Elkészítés:
A lisztet a szalalkálivel elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalókkal együtt annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető legyen.
½ cm vastagra kinyújtjuk, tojásfehérjével lekenjük, kiszaggatjuk, majd tetszőlegesen megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük tejföllel, megszórjuk a kip...
Elkészítési idő:A tésztát összeállítom és három cipóba osztom. 1 órára hidegre teszem. Mindegyiket téglalap alapúra nyújtom. Elkészítem a tölteléket: kikeverem a vajat a reszelt sajttal, sóval. Eg...
Elkészítési idő:A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, és letakarva legalább 1 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő:Keverjük össze a nedves hozzávalókat , majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat . A fetát a legvégén keverük csak bele . Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig süssük .
Elkészítési idő: 1 óra