1 kg csirkemell, 20 dkg margarin, 25 dkg, sajt, 1/2 l tejszín, 1 vödör tejföl, só, bors, ételízesítő. Nem szükséges, de szerecsendióval is lehet fűszerezni.
A tepsit kivajazom, majd a csirkemelleket amit szeletekre vágok belefektetem a tepsibe, sózom, borsozom, Vaj és sajt darabkákat rakok közéjük majd a tejfölt amit a tejszínnel és kevés ételízesítővel összekevertem ráöntöm. Meleg sütőben sütöm, majd a végén reszelt sajttal megszórom és még kb. 10 percig sütöm.
Főtt rizzsel lehet tálalni, de krumplipürével is fogyasztható. Nem csak csirkemellből készíthető a filézett csirkecombból vagy disznóhúsból is elkészíthető.
Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is . Öntünk alá egy pic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst nagyobb szeletekre vágjuk, és enyhén átsózzuk. A sárgarépát, petrezselymet, karalábét és zellert megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt ízesítjük egész fekete borssal, babérlevéllel és karikára vágott vöröshagymával, tálba tesszük, és olajat öntünk rá. Ebben a pácban hagyjuk állni a húst legalább 3-4 napi...
Elkészítési idő: 4nap-5 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetör...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű