menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött krumplihajó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db.közepes burgonya tölteni
egy negyed kelkáposzta ( kb 25 dkg)
egy kis fej hagyma
egy evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
2 csipetnyi őrölt kömény
só,bors
két púpozott evőkanál mascarpone
két evőkanál tejföl
egy evőkanál parmezán
néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
2 szelet bacon szalonna

Elkészítés:


A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk. kb. 15 percig. Majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a mascarponet, egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal. A masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumplihajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Kiváló ünnepi köret, én kacsasült mellé kínáltam, mozzarellás paradicsomsalátával.

Töltött krumplihajó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
KRUMPLIPAPRIKÁS SÜLT SZALONNÁVAL
KRUMPLIPAPRIKÁS SÜLT SZALONNÁVAL

A krumplit meghamozzuk,megmossuk es felkockazzuk A hagymat aprora vagjuk Az olajon a hagymat uvegesre paroljuk,hozzaadjuk a sot,borsot,piros paprikat Osszekeverjuk es beletesszu...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-fehérbabos ragu
Csirkés-fehérbabos ragu

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyrostál
Gyrostál

Az olajon a csíkokra vagy kisebb darabokra vágott csirkemellet fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a csirkefalat alapot. 5-10 perc alatt készre sütjük. A káposztákat, sárgarépát,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Padlizsán:Ratatouille Julia Child alapján
Padlizsán:Ratatouille Julia Child alapján

A padlizsánt és a cukkinit hasonló méretű kockákra vágom, besózom, és fél órát állni hagyom. Leszárogatom, majd felforrósított serpenyőben, olívaolajon megpirítom úgy, hogy egyszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk