4 db.közepes burgonya tölteni
egy negyed kelkáposzta ( kb 25 dkg)
egy kis fej hagyma
egy evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
2 csipetnyi őrölt kömény
só,bors
két púpozott evőkanál mascarpone
két evőkanál tejföl
egy evőkanál parmezán
néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
2 szelet bacon szalonna
A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk. kb. 15 percig. Majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a mascarponet, egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal. A masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumplihajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Kiváló ünnepi köret, én kacsasült mellé kínáltam, mozzarellás paradicsomsalátával.
Megpucoljuk a krumplit és nagyobb kockákra vágjuk, hideg vizet öntünk rá, majd a hagymát is felaprítjuk, nem kell apróra vágni. Az olajat beletesszük egy nagy serpenyőbe, rádobj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. A lisztből, krumpliból,olajból, élesz...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA lisztet, a tojásokat, a sót és a tejet egy habverővel alaposan eldolgozzuk, majd folyamatos keverés mellet hozzáadjuk a vizet. Egy serpenyőt felhevítünk és egy ecsettel kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemell--tepsibe. sajt+liszt+tojás(csirkemellet beleforgatom)+só+bors+margarin+tejfől.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű