Családireceptkönyv.hu

Töltött krumplihajó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db.közepes burgonya tölteni
egy negyed kelkáposzta ( kb 25 dkg)
egy kis fej hagyma
egy evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
2 csipetnyi őrölt kömény
só,bors
két púpozott evőkanál mascarpone
két evőkanál tejföl
egy evőkanál parmezán
néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
2 szelet bacon szalonna

Elkészítés:


A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe tesszük, vízzel jól megspricceljük, majd lefóliázzuk. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb. 50 perc alatt majdnem készre sültjük.
Közben felaprózzuk a hagymát , a kelkáposztát. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk rátesszük a hagymát, két csipetnyi sót adunk hozzá, üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a káposztát, megszórjuk őrölt köménnyel, rádobjuk a vajat, 2-3 evőkanál forró vizet lefedve és együtt pároljuk. kb. 15 percig. Majd levesszük a lángról, átborítjuk egy tálba, hozzáadjuk a mascarponet, egy evőkanál tejfölt, a parmezán felét.
A megsült krumplit kettőbe vágjuk és egy kanállal kikaparjuk a sült krumplit, majd hozzáadjuk a masszához, ízesítjük sóval, borssal. A masszát jól elkeverjük a krumplival és belekanalazzuk a kivájt, krumplihajókba. Megszórjuk parmezánnal, és néhány bacon csíkkal megfejeljük, majd minden krumplira tetszünk egy teáskanál tejfölt és néhány karika zöld hagymaszárat. Sütőbe toljuk.
200 C fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
Kiváló ünnepi köret, én kacsasült mellé kínáltam, mozzarellás paradicsomsalátával.

Töltött krumplihajó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Pulyka-csirke sült, savanyú káposztával és burgonyáv
Pulyka-csirke sült, savanyú káposztával és burgonyáv

Kb. 30-40 dkg savanyú káposztát kicsit megmostam, majd kinyomkodva elterítettem a sütőzacskó aljában, erre metéltem hosszában egy vöröshagymát. Vettem egy kicsi pulykaszárnyat, azt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors ratatouille Márti konyhájából
Gyors ratatouille Márti konyhájából

A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomokat, a paprikákat alaposan megmossuk, majd nagyobb darabokra felvágjuk. A hagymáról lehántjuk a héját, és kettévágjuk. Karikázzuk. A fokhag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás Sertéskaraj Sonkával
Gombás Sertéskaraj Sonkával

hús+olaj-->pírítom+kicsi víz-->tűzálló tálba. Maradék zsírba-hagyma+gomba-->puhára párolom. tojást felverem+petrezselyem+gombához+hússzeletre+sonka+öntet+sajt :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk