Családireceptkönyv.hu

Zsemlekenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 dkg élesztő, 60 dkg liszt ( 45 dkg sima és 15 dkg rétesliszt ) 3 dl víz, 1 evőkanál olaj, mokkáskanál ecet, mokkáskanál cukor, 1 evőkanál só.

Elkészítés:


Dagasztás után kb 4 órát kelt, majd átgyúrtam, kicsit kelt ismét. Ketté osztottam, ismét kelesztettem. Jénaiban sült, hideg sütőben indítva 200 fokon. .)

Zsemlekenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Sós kifli
Sós kifli

1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást, olvasztott vajat, a felfuttatott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors DNK kenyér
Gyors DNK kenyér

A hozzávalókból nokedli szerű tésztát keverek,és letakarva másfél órára félreteszem. Mielőtt lejár az idő (negyed órával hamarabb) bekapcsolom a sütőt 230 fokra,és beteszem a sütő...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta recept
Lekváros bukta recept

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsomos kukorica zsemle (Steiner)
Aszalt paradicsomos kukorica zsemle (Steiner)

Előmelegítem a sütőt 190 Celsius-fokra. A keverőtálba szórom a lisztet, a sütőport és a fűszereket, majd összekutyulom őket. A szárított paradicsomot apró cafatokra nyesegetem, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk