menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemlekenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 dkg élesztő, 60 dkg liszt ( 45 dkg sima és 15 dkg rétesliszt ) 3 dl víz, 1 evőkanál olaj, mokkáskanál ecet, mokkáskanál cukor, 1 evőkanál só.

Elkészítés:


Dagasztás után kb 4 órát kelt, majd átgyúrtam, kicsit kelt ismét. Ketté osztottam, ismét kelesztettem. Jénaiban sült, hideg sütőben indítva 200 fokon. .)

Zsemlekenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós pizza spenóttal
Túrós pizza spenóttal

25dkg túró, 1 tojás, 1.5 ek. tejföl, 4 evőkanál zabpehelyliszt vagy zabkorpa, nagy csipet só , 1 fokhagymagerezd, oregánó. Összekeverem 180 fokon 15 percet elősütöm, addig a feltét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mentett
Pudingos csavart
Pudingos csavart

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.A vajat összedolgozzuk a lisztel,sóval,tojással,cukorral,élesztővel nem ragacsos könnyű tésztát kell kapnunk. Kelesztjük 1 órát meleg helyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lenmagos zsömle
Lenmagos zsömle

Feloldjuk az élesztőt a savóban. (Megteszi a víz is, de a savótól nagyon finom lesz a zsömle.) Hozzáadjuk a rozslisztet meg a búzaliszt felét, és kovásszá keverjük. (Sűrű palacsint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kifli
Kifli

Az élesztőt felfújtatjuk egy kis tejbe a kanal cukorral, majd az összes fenti anyagot,összedolgozzuk,puha tésztát kapunk, amit hagyunk kelni, duplájára. Mikor megkelt, kiboritjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk