menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta ahogy én szoktam:2 dkg élesztő,1 dl tej, 15dkg margarin,10 dkg cukor,3 tojássárgája,és annyi liszt hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk ez kb 30 dkg,(én ennek a dupláját szoktam készíteni) Töltelék: 3 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük ízlést szerint teszünk bele lekvárt,és 15 dkg darált diót!Természetesen ezt is duplán veszem!! 180 fokon légkeverésesben addig sütöm még szép rózsaszín lesz a tészta a tetején nálam kb 35-40 perc A tetejét az előbb leírtak alapján készítem el és csak a kihűlt tésztára öntöm rá!!Jó étvágyat mindenkinek hozzá!!

Elkészítés:


Igen nagyon egyszerű,én így készítem egy kockarámából levágsz kb 1cm széleset ezt egy tiszta lábasba felteszed sülni mikor már látod hogy szép sárga és a víz elpárolgott belőle leemeled a tűzről és belerakod a tortabevonót gyorsan összekevered csomómentesre, és öntöd a sütire!!

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyás koszorú
Áfonyás koszorú

Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Békebeli hókifli
Békebeli hókifli

Az adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóliáz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citromkrémes máktorta
Citromkrémes máktorta

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés), légkeverésen 170-re. 1. A tojások sárgáit keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele a puha vajat, a joghurtot, a citromle...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Nehéz
share
Csacsi füle
Csacsi füle

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk. Könnyű, de jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát nem kell pihentetni! Egyből vékonyra n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk