Tészta ahogy én szoktam:2 dkg élesztő,1 dl tej, 15dkg margarin,10 dkg cukor,3 tojássárgája,és annyi liszt hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk ez kb 30 dkg,(én ennek a dupláját szoktam készíteni) Töltelék: 3 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük ízlést szerint teszünk bele lekvárt,és 15 dkg darált diót!Természetesen ezt is duplán veszem!! 180 fokon légkeverésesben addig sütöm még szép rózsaszín lesz a tészta a tetején nálam kb 35-40 perc A tetejét az előbb leírtak alapján készítem el és csak a kihűlt tésztára öntöm rá!!Jó étvágyat mindenkinek hozzá!!
Igen nagyon egyszerű,én így készítem egy kockarámából levágsz kb 1cm széleset ezt egy tiszta lábasba felteszed sülni mikor már látod hogy szép sárga és a víz elpárolgott belőle leemeled a tűzről és belerakod a tortabevonót gyorsan összekevered csomómentesre, és öntöd a sütire!!
1. A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék elkészítése: Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük. Összekeverjük a Lucullus fűszerkeverékkel, a kristálycukorral, majd megdinszteljük. Tészta elkészítése: A hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát. 2. Enyhén lisztezett felülete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben olvasszuk fel a margarint, majd a többi alapanyaggal alaposan keverjük össze. Az elkészült tésztát öntsük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes