menu

Családireceptkönyv.hu

Úgy hívják “Pooh” tészta,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kiméréshez 250 ml-s bögrét használunk. A tészta nem fog megnőni a félóra pihentetés alatt, majd sütés közben nő meg.
Hozzávalók:

250 ml natúr joghurt
fél bögre olaj, vagy olvasztott vaj
10 g porélesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 bögre liszt
a töltelék bármi lehet

Elkészítés:


A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük félórán át. A tészta remek állagú lesz. A pihentetés után tetszés szerint kinyújtjuk és megtöltjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás nokedli*
Diétás nokedli*

A vizet apránként adagoljuk hozzá. Kb.3-4 perc alatt megfő.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró és zabpehely alapú pizza (fincsi)
Túró és zabpehely alapú pizza (fincsi)

A hozzávalókat összekeverjük és sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on 15 perc alatt elősütjük a tésztát. Utána mehet rá a feltét, majd vissza a sütőbe. Addig sütjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Prágai sonkás rakott tészta
Prágai sonkás rakott tészta

a hagymát apróra vágjuk és a fele vajon megfonnyasztjuk -ha szép aranybarna szint kap levesszük a tüzről és a szintén felkockázott sonkával összekeverjük -a tésztát enyhén só...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Amerikai sajtos tészta
Amerikai sajtos tészta

Főzzük a tésztát al dente. (Fontos, hogy ne főzzük túl, hiszen a sütőben még a sajtmártást is magába fogja szívni.) Közben egy lábosba tegyük fel a vajat. Ha megolvadt, ad...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk