Családireceptkönyv.hu

Úgy hívják “Pooh” tészta,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kiméréshez 250 ml-s bögrét használunk. A tészta nem fog megnőni a félóra pihentetés alatt, majd sütés közben nő meg.
Hozzávalók:

250 ml natúr joghurt
fél bögre olaj, vagy olvasztott vaj
10 g porélesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 bögre liszt
a töltelék bármi lehet

Elkészítés:


A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük félórán át. A tészta remek állagú lesz. A pihentetés után tetszés szerint kinyújtjuk és megtöltjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pirog hússal töltve
Pirog hússal töltve

A töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Lekváros derelye
Lekváros derelye

Az egész tojásokból a liszttel és kevés vízzel ruganyos tésztát gyúrunk. Akkor jó, amikor már nem ragad a kezünkhöz. Cipót formálunk belőle és letakarva fél órát hagyjuk pihenni. S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hédi
Sütőporos lángos
Sütőporos lángos

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belől...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis pogácsák
Virslis pogácsák

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon. (Cukor hiányában nem futtatjuk). A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órán keresztül pihentetjük. Kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk