50 dkg liszt
1 ek só
1 Rama
2 tojássárga
2 dl tej
1 kiskanál porcukor
5 dkg élesztő
1 tejföl
5 dkg Rama
2 ek liszt
Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfutott élesztővel. Kb egy órát pihentetjük, hogy jól megdagadjon.
5 dkg Ramát felolvasztunk, 2 ek lisztet teszünk bele és a kinyújtott tésztára kenjük, majd összehajtogatjuk. Összehajtjuk 2-3-szor is, minden hajtogatásnál negyed órát pihentetjük.
Végül kinyújtjuk egy ujjnyi vastagságúra, a tetejét ha valaki szeretné az késsel bekockázhatja, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben kisütjük aranybarnára a pogikat.
Hagyjunk egy kis helyet a pogácsák között, mert megnőnek.
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt, az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima ruga...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVékonyan kivajazunk egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat, majd belehelyezzük a kész leveles tésztát. A rukkolát egy nagy szűrőbe szórjuk, majd forró vízzel leöntve lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy keverő tálba szórom a lisztet, hozzáadom a többi hozzávalót, majd jól összegyúrom, letakarom, és hideg helyen 1 órát pihentetem. Liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtom a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 3 részre osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk. Egy 24 cm-es tortaformát ráteszünk és körbevágjuk. Tepsire rakjuk, villával megszurkáljuk és 200...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű