50 dkg liszt
1 ek só
1 Rama
2 tojássárga
2 dl tej
1 kiskanál porcukor
5 dkg élesztő
1 tejföl
5 dkg Rama
2 ek liszt
Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfutott élesztővel. Kb egy órát pihentetjük, hogy jól megdagadjon.
5 dkg Ramát felolvasztunk, 2 ek lisztet teszünk bele és a kinyújtott tésztára kenjük, majd összehajtogatjuk. Összehajtjuk 2-3-szor is, minden hajtogatásnál negyed órát pihentetjük.
Végül kinyújtjuk egy ujjnyi vastagságúra, a tetejét ha valaki szeretné az késsel bekockázhatja, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben kisütjük aranybarnára a pogikat.
Hagyjunk egy kis helyet a pogácsák között, mert megnőnek.
A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük tejföllel, megszórjuk a kip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóvalösszeállítjuk a tésztát, amit 15 percig hideg helyen pihentetünk. 1 tojást villával kissé felverünk, felét ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, és 8 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük az 1 db tojássárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű