40 dkg liszt,
15 dkg zsír,
8 dkg porcukor,
1 tojás,
2-3 evőkanál tejföl,
1 sütőpor,
fél citrom reszelt héja,
1 tasak vaníliás cukor,
csipetnyi só;
A töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 dl olaj,
1,5 dl tej,
25 dkg mák,
10 dkg liszt,
1 sütőpor,
fél citrom reszelt héja;
továbbá: 3 evőkanál baracklekvár,
3 dkg porcukor
A lisztet átszitáljuk, összevegyítjük a sóval meg a sütőporral és elmorzsoljuk benne a zsírt. Közepébe mélyedést csinálunk és beleütjük a tojást, a hozzáadjuk a cukorport, a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéjat és annyi tejfölt, hogy puha tésztát tudjunk gyúrni belőle. Két részre osztjuk és fóliával letakarva, 20 percig hidegben pihentetjük. A töltelékhez az egész tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, a végén belekeverjük a olajat is. Hozzáadjuk a darált mákot, a sütőporral összevegyített lisztet, a reszelt citromhéjat meg a tejet és összekavarjuk. A tésztából két vékony lapot nyújtunk. Sütőpapírral bélelt tepsi aljára rakjuk az egyiket és lekenjük a baracklekvárral. Rásimítjuk a mákos tölteléket és befedjük a másik lappal. Tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 175 fokon, 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt kockára vágjuk és tetejét megszórjuk porcukorral.
♥Tészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeglangyosítom a joghurtot az olajjal. beledolgozom azcukorral, sóval, élesztővel összekevert lisztet. Letakarva fél órát kelesztem. Kinyújtom vágom, töltöm, formázom, lekenem,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A 7dl -es üveg magozott meggybefőttet szűrőn lecsepegtetünk. 2. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habos keverjük, majd hozzá adjuk az olajat. Pár perc keverés után má...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Közepes