50 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
2 evőkanál kakaó
2 kávéskanál méz
½ kanál szódabikarbóna
5 dkg vaj
Krém
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 l tej
Máz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 kanál víz
5 dkg cukor
A liszt kivételével mindent egy zománcos tálba rakunk. Ezt 5 percig melegítjük gőz felett úgy, hogy szétolvadjon. Állandóan keverjük fakanállal. Ha a massza szétolvadt 25 dkg lisztet beleöntünk, és jól elkeverjük még a víz felett, majd amikor levesszük, a másik 25 dkg liszttel összegyúrjuk. 3 egyenlő részre vágjuk, majd a tepsi hátulján (lisztezett) közepes tűznél inkább csak szárítjuk. A kisült lapok nagyon kemények, majd a töltelék puhítja meg.
3 evőkanál lisztet jól elkeverünk egy kis hideg tejjel, hozzáadjuk a 2 csomag pudingport és a cukrot. Hagyjuk állni 10 percig. Ezután a forrásban lévő tejhez hozzáöntjük lassan, nehogy csomós legyen. Ezt sűrűre főzzük, és hűlés közben hozzáadjuk a 20 dkg vajat. (Kisebb darabokra vágom a vajat és úgy keverem hozzá egyesével a meleg masszához.) Ha egészen kihűlt megkenjük vele a lapokat. A tetejét mázzal vonjuk be.
Máz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 kanál víz
5 dkg cukor
Ezeket összefőzzük, és a süti tetejére kenjük.
A süteményt éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap szeleteljük.
Keverjük össze összetevőket és sütjük 180 ° C-on 20 percig. Ha ki hűlt ketté vágjuk. Krém: Keverjük össze a puding cukorral és néhány evőkanál tej, és a maradék tejet, hogy a t...
Elkészítési idő: 1,30 percA hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felv...
Elkészítési idő: 1--------------------------------- 220°C - 30' sütni
Elkészítési idő: