50 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
2 evőkanál kakaó
2 kávéskanál méz
½ kanál szódabikarbóna
5 dkg vaj
Krém
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 l tej
Máz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 kanál víz
5 dkg cukor
A liszt kivételével mindent egy zománcos tálba rakunk. Ezt 5 percig melegítjük gőz felett úgy, hogy szétolvadjon. Állandóan keverjük fakanállal. Ha a massza szétolvadt 25 dkg lisztet beleöntünk, és jól elkeverjük még a víz felett, majd amikor levesszük, a másik 25 dkg liszttel összegyúrjuk. 3 egyenlő részre vágjuk, majd a tepsi hátulján (lisztezett) közepes tűznél inkább csak szárítjuk. A kisült lapok nagyon kemények, majd a töltelék puhítja meg.
3 evőkanál lisztet jól elkeverünk egy kis hideg tejjel, hozzáadjuk a 2 csomag pudingport és a cukrot. Hagyjuk állni 10 percig. Ezután a forrásban lévő tejhez hozzáöntjük lassan, nehogy csomós legyen. Ezt sűrűre főzzük, és hűlés közben hozzáadjuk a 20 dkg vajat. (Kisebb darabokra vágom a vajat és úgy keverem hozzá egyesével a meleg masszához.) Ha egészen kihűlt megkenjük vele a lapokat. A tetejét mázzal vonjuk be.
Máz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 kanál víz
5 dkg cukor
Ezeket összefőzzük, és a süti tetejére kenjük.
A süteményt éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap szeleteljük.
összegyúrni,hűtőbe rakni,fél centire kinyújtani,kiszaggatni,megsütni (én 170fokon 10percig villany sütőben), lekvárral összeragasztani kettőt és csokiba mártani.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. 2. A fehérjét habbá verjük. Majd szépen a többihez keverjük ezt is. 3. Kb. 35 perc alatt megsütjük a piskótá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokis tesztat haromfele osztjuk . Eloveszunk egy normal meretu tepszit bele simitjuk a teszta egy reszet ,majd rasimitjuk a fele turokremet es erre jon a fele megy ,majd erre jo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes