50 dkg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
2 evőkanál kakaó
2 kávéskanál méz
½ kanál szódabikarbóna
5 dkg vaj
Krém
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 l tej
Máz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 kanál víz
5 dkg cukor
A liszt kivételével mindent egy zománcos tálba rakunk. Ezt 5 percig melegítjük gőz felett úgy, hogy szétolvadjon. Állandóan keverjük fakanállal. Ha a massza szétolvadt 25 dkg lisztet beleöntünk, és jól elkeverjük még a víz felett, majd amikor levesszük, a másik 25 dkg liszttel összegyúrjuk. 3 egyenlő részre vágjuk, majd a tepsi hátulján (lisztezett) közepes tűznél inkább csak szárítjuk. A kisült lapok nagyon kemények, majd a töltelék puhítja meg.
3 evőkanál lisztet jól elkeverünk egy kis hideg tejjel, hozzáadjuk a 2 csomag pudingport és a cukrot. Hagyjuk állni 10 percig. Ezután a forrásban lévő tejhez hozzáöntjük lassan, nehogy csomós legyen. Ezt sűrűre főzzük, és hűlés közben hozzáadjuk a 20 dkg vajat. (Kisebb darabokra vágom a vajat és úgy keverem hozzá egyesével a meleg masszához.) Ha egészen kihűlt megkenjük vele a lapokat. A tetejét mázzal vonjuk be.
Máz
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 kanál víz
5 dkg cukor
Ezeket összefőzzük, és a süti tetejére kenjük.
A süteményt éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap szeleteljük.
Keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a margarint. Ezt követően adjuk hozzá a sütőport, a lisztet és a tejet, és kézi-mixer segítségével dolgozzuk csomómentesre. Gofrisütő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn fél adaggal dolgoztam! 1. A cukrot, a tojásokat és a sót összekevertem. 2. Hozzáadtam a tejfölt, majd az olvasztott vajat, ezután rámorzsoltam az élesztőt, és ismét jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet tálba borítjuk, elkeverjük benne a sütőport, a cukrot, a zsírt, csipetnyi sót. Két egész tojással és három evőkanál tejföllel összedolgozzuk. A kéz melegének hatására, gy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, a darával, tejjel, csipet sóval és lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főztem. Még melegen hozzákevertem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű