Családireceptkönyv.hu

Rakott mákos tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg fodros tészta

1 ek. olaj
cukrozott mák
reszelt citromhéj
baracklekvár
2 kicsi pohár vagy 1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál porcukor
1 db tojás
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük sós vízben,vízzel leöblítjük,1 evőkanál olajjal összekeverjük.
Majd egy tálban a tésztát a cukros mákkal összekeverjük,reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk,1 sor mákos tésztát teszünk,rá barack lekvárt csepegtetünk,majd rétegezzük addig,míg el nem fogy.
A tejfölt 1 evőkanál porcukorral,1 db felvert tojással összekeverjük és a tésztára öntjük,simítjuk.
Sütőben sütjük addig,míg a teteje egy kis színt kap.
Nagyon finom.
Vagy

Elkészítés:


Vagy

Hozzávalók:
- 1/2 kg hosszú metélt
- kb. 20 dkg darált mák
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- vaj

A darált mákot elvegyítjük a porcukorral, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal.
Egy magasabb falú tepsit vagy sütőedényt vastagon kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
Beleterítjük a tészta felét. Ezen egyenletesen eloszlatunk egy jó nagy adag baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével.
A tejfölben csomómentesre keverjük a vaníliás cukrot, a tojást és ízlés szerint porcukrot. A keveréket ráöntjük a tészta tetejére és elsimítjuk rajta.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, pirulásig sütjük.

Rakott mákos tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pulykafodor joghurtos- mentás uborkasalátával
Pulykafodor joghurtos- mentás uborkasalátával

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sonkás-sajtos sült karfiol
Sonkás-sajtos sült karfiol

A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A sütőformát kivajazzuk. A 20 dkg sajtot és a sonkát felkockázzuk. 2 db tojást keményre főzünk és s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pirult fokhagymával sült gomba (Sóbors)
Pirult fokhagymával sült gomba (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A gombákat tisztítsuk meg, és rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, és tegyük a gomba mellé. Spricc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Tepsis hús
Tepsis hús

1. A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. 2. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe,...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk