1/2 kg fodros tészta
só
1 ek. olaj
cukrozott mák
reszelt citromhéj
baracklekvár
2 kicsi pohár vagy 1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál porcukor
1 db tojás
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük sós vízben,vízzel leöblítjük,1 evőkanál olajjal összekeverjük.
Majd egy tálban a tésztát a cukros mákkal összekeverjük,reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk,1 sor mákos tésztát teszünk,rá barack lekvárt csepegtetünk,majd rétegezzük addig,míg el nem fogy.
A tejfölt 1 evőkanál porcukorral,1 db felvert tojással összekeverjük és a tésztára öntjük,simítjuk.
Sütőben sütjük addig,míg a teteje egy kis színt kap.
Nagyon finom.
Vagy
Vagy
Hozzávalók:
- 1/2 kg hosszú metélt
- kb. 20 dkg darált mák
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- vaj
A darált mákot elvegyítjük a porcukorral, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal.
Egy magasabb falú tepsit vagy sütőedényt vastagon kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
Beleterítjük a tészta felét. Ezen egyenletesen eloszlatunk egy jó nagy adag baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével.
A tejfölben csomómentesre keverjük a vaníliás cukrot, a tojást és ízlés szerint porcukrot. A keveréket ráöntjük a tészta tetejére és elsimítjuk rajta.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, pirulásig sütjük.
1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A sütőformát kivajazzuk. A 20 dkg sajtot és a sonkát felkockázzuk. 2 db tojást keményre főzünk és s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 230 fokra. A gombákat tisztítsuk meg, és rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, és tegyük a gomba mellé. Spricc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. 2. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe,...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű