1/2 kg sajt
1 db tojás
liszt ízlés szerint
Reszeljük egy nagyobb tálba a sajtot. Adjuk hozzá a tojást illetve a lisztet, amit ízlés szerint lehet adagolni. Lehetőleg annyi lisztet öntsünk hozzá, hogy ne legyen ragadós a tészta. A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle golyó vagy krokett formákat. Miután megvagyunk a formázással, süssük ki őket egy forró olajjal teli edényben.
A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne...
Elkészítési idő:A karfiolt szétszedjük kisebb részekre, majd forró vízben megfőzzük, amíg egészen puha nem lesz. Ha megpuhult, leszűrjük és egy tálba tesszük, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, a...
Elkészítési idő: 40 perc1. Tetejére reszelt trappista sajt, vagy akár reszelt füstölt sajt is tehető. 2. Én kis tejföl ízű sült krumpli fűszersóval szórtam meg a tetejét.
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük. A tejf...
Elkészítési idő: 40 min