1/2 kg sajt
1 db tojás
liszt ízlés szerint
Reszeljük egy nagyobb tálba a sajtot. Adjuk hozzá a tojást illetve a lisztet, amit ízlés szerint lehet adagolni. Lehetőleg annyi lisztet öntsünk hozzá, hogy ne legyen ragadós a tészta. A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle golyó vagy krokett formákat. Miután megvagyunk a formázással, süssük ki őket egy forró olajjal teli edényben.
A krumplikat megsikáljuk vagy meghámozzuk, attól függően hogy új- vagy régi krumplit használunk. A nyárson sült szalonnához hasonlóan bevagdossuk, csak nem kockákra, hanem szeletek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felaprított zöldségeket bő forró olajban aranybarnára sütjük adagonként, hogy egyszerre ne legyen túl sok az edényben, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű