40 dkg csirkemellfilé
A páchoz:
1/2 kk só
1/2 mk fehérbors
1 kk cukor
1 ek szezámolaj
1 ek fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 ek olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kk sütőpor
1,5 dl víz
1 mk só
A mézes mártáshoz:
3 ek méz
3 ek cukor
3 ek ketchup
1 ek ecet
1 mk csípős paprikakrém
szezámmag
A csirkemellfilét másfél centis kockákra vágtam. A páchoz valókat addig kevertem, amíg a só és a cukor is felolvadt benne. A húst beleforgattam, letakartam és 30 percre félretettem.
A bundához való tojást az olajjal felkevertem, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és vízzel simára kevertem, így palacsintatészta lett belőle.
A mézes mártáshoz valókat simára kevertem.
A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártottam, és bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöttem.
A mézes ketchupos mártást serpenyőben felforrósítottam, a sült húskockákat beleforgattam, és a szezámmagot megpirítottam.
A bundás, mázas csirkét tányérra tettem, szezámmaggal megszórtam.
Csirkemellfilé helyett készíthetjük kifilézett combból is, úgy még szaftosabb lesz
A csirkemellet középen felnyitjuk. A fűszervajas ,petrezselymes,sajtos töltelékkel megtöltjük. Panírozzuk és forró,de lassú tűzön kisütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFelszeleteljük a májat, a hagymát, félbe vágjuk a szilvát. Pici lyukat vájunk a májba belenyomkodjuk a szilva darabokat és a fokhagymát, majd körbetekerjük a baconnel. Jénait kio...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeletelem, sóval és borssal fűszerezem. A tejfölbe egy gerezd fokhagymát reszelek és bekenem vele a csirkemelleket, majd legalább fél órára hűtőbe teszem az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liba szárnytövet megmossuk és besózzuk. A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű