Családireceptkönyv.hu

Szezámos-mézes csirke bundában


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg csirkemellfilé
A páchoz:
1/2 kk só
1/2 mk fehérbors
1 kk cukor
1 ek szezámolaj
1 ek fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 ek olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kk sütőpor
1,5 dl víz
1 mk só
A mézes mártáshoz:
3 ek méz
3 ek cukor
3 ek ketchup
1 ek ecet
1 mk csípős paprikakrém
szezámmag

Elkészítés:


A csirkemellfilét másfél centis kockákra vágtam. A páchoz valókat addig kevertem, amíg a só és a cukor is felolvadt benne. A húst beleforgattam, letakartam és 30 percre félretettem.
A bundához való tojást az olajjal felkevertem, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és vízzel simára kevertem, így palacsintatészta lett belőle.
A mézes mártáshoz valókat simára kevertem.
A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártottam, és bő, forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöttem.
A mézes ketchupos mártást serpenyőben felforrósítottam, a sült húskockákat beleforgattam, és a szezámmagot megpirítottam.
A bundás, mázas csirkét tányérra tettem, szezámmaggal megszórtam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csirkemellfilé helyett készíthetjük kifilézett combból is, úgy még szaftosabb lesz

Szezámos-mézes csirke bundában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalá
Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalá

A megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Kacsa és libasült
Kacsa és libasült

A combokat és a mellet sóval, borssal bedörzsölöm, a húsos felét fűszerezem majoránnával és kakukkfűvel. Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat, aláöntöm a bort. Alufóliával lef...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Bajor csirkecomb
Csirkecomb - Bajor csirkecomb

1. A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekken-fűszerrel bedörzsöljük. 2. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük. 3. Erre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Csirkemell sajttal, almával
Csirkemell sajttal, almával

A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk fel. Cukrot karamellizálunk, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Fehérborral felöntjük, és beletesszük a kockára vágott almákat. Az a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk