menu

Családireceptkönyv.hu

ALMÁS PITE RIZSLISZTTEL


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg rizsliszt (1/3 részét helyettesíthetjük Haas keményítővel)
20 dkg margarin
10 dkg porcukor – vagy xilit
1 tojás sárgája

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük.
Kb. 5 savanykás almát lereszelünk, fahéjjal, cukorral tölteléket készítünk belőle, a levét kinyomkodjuk.
Zsírozott, lisztezett kis körformát vagy tepsit kibélelünk a tészta 2/3 részével. Rátesszük a tölteléket, megszórhatjuk darált dióval, és a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére, amit a maradék tojásfehérjével megkenünk. Közepes hőfokon sütjük. Amikor aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Gluténmentes videók
Gluténmentes videók

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Réka
Sajtos paradicsomos gnocchi
Sajtos paradicsomos gnocchi

A nyers gnocchit és a félbevágott-elnegyedelt mozzarellagolyókat összekeverem egy jénaiban. Egy kisebb lábasban megpárolom a felaprított hagymát és fokhagymát, beleöntöm a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zsemlék lisztérzékenyeknek
Zsemlék lisztérzékenyeknek

A hozzávalókat alaposan keverjük ki fakanállal. Kenjünk ki olajjal egy 8 db-os amerikai fánk-sütőformát. A masszából olajos kézzel fomáljunk 8 db gombócot. Formázzuk meg szép ker...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Banános karamellás pite
Avatar Anette Kedvelnék
Banános karamellás pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük,...

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk