30 dkg rizsliszt (1/3 részét helyettesíthetjük Haas keményítővel)
20 dkg margarin
10 dkg porcukor – vagy xilit
1 tojás sárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük.
Kb. 5 savanykás almát lereszelünk, fahéjjal, cukorral tölteléket készítünk belőle, a levét kinyomkodjuk.
Zsírozott, lisztezett kis körformát vagy tepsit kibélelünk a tészta 2/3 részével. Rátesszük a tölteléket, megszórhatjuk darált dióval, és a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére, amit a maradék tojásfehérjével megkenünk. Közepes hőfokon sütjük. Amikor aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk!
Első lépésként "kovászt" készítünk: 1 dl tejet meglangyosítunk és robotgéppel csomómentesre keverjük a cukorral, az élesztővel és 2evőkanál liszttel. Majd lefedve 15 percig hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint krémesre kevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a tojás sárgáját és szintén jó alaposan kikevertem. Mehetett bele a só, liszt, kókuszreszelék, összeforgattam az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe belekeverek mindent,de jól el kell keverni mert ha összeáll,akkor kis csomók lesznek benne ugyanis a chia mag elkezd zselésedni.Az első félórában többször megkevertem,majd...
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: KönnyűA fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom az aprított kaprot, a nagyon apró kockára vágott lila – és új hagymát, sózom, borsozom majd jól összekeverem. A gomba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű