30 dkg rizsliszt (1/3 részét helyettesíthetjük Haas keményítővel)
20 dkg margarin
10 dkg porcukor – vagy xilit
1 tojás sárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük.
Kb. 5 savanykás almát lereszelünk, fahéjjal, cukorral tölteléket készítünk belőle, a levét kinyomkodjuk.
Zsírozott, lisztezett kis körformát vagy tepsit kibélelünk a tészta 2/3 részével. Rátesszük a tölteléket, megszórhatjuk darált dióval, és a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére, amit a maradék tojásfehérjével megkenünk. Közepes hőfokon sütjük. Amikor aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk!
Az alapanyagokat készítsd elő, mérd ki, majd jól keverd össze! 24x16 cm-es sütőformában 180 fokon 30 perc alatt süsd készre! Savanykás ízű gyümölcs vagy lekvár illik hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA nyers gnocchit és a félbevágott-elnegyedelt mozzarellagolyókat összekeverem egy jénaiban. Egy kisebb lábasban megpárolom a felaprított hagymát és fokhagymát, beleöntöm a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA villával szétnyomott banánt összekeverjük a zabpehellyel, halmokat kanalazunk egy sütőpapíros tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz amarantot és a tejet egy tálba öntjük. Csipet sót, cukrot, fahéjat belekeverjük. Sűrűre főzzük állandó keverés mellett (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik).
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű