• 250 g datolya (aszalt, magozott)
• 200 ml víz
• 2 db banán (meghámozva)
• 100 g mazsola
• 100 g dió (durvára tört)
• 100 g kukoricadara
• 1 nagy csipet szerecsendió (őrölt)
• 1 nagy csipet fahéj (őrölt)
• 2 csapott kávéskanál sütőpor
• 2 db tojásfehérje
1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra, és egy kb. 28 cm hosszú, 8 cm széles és 8 cm magas sütőformát olajozz ki.A datolyát a vízzel 5-10 percig főzd.
2. Ezután a datolyára a rajta maradt vízzel együtt öntsd egy turmix gépbe, add hozzá a banánokat is, és turmixold teljesen pürévé.
3. Egy nagy tálban ez idő alatt keverd össze a mazsolát, diót, kukoricadarát, és a fűszereket, valamint a sütőport. Végül a tojásfehérjéket verd habbá.
4. Ezután a szárazanyagokat keverd el a pürésített banánnal, és datolyával, majd a simára kevert masszát lazítsd meg a habbá vert tojásfehérjével.
5. A masszát öntsd az előkészített sütőformába. Az előmelegített sütőben 180 C-on, 1 órán át süsd. Ha félidőben a teteje barnulni kezd, takard le alufóliával vagy sütőpapírral.
6. Kisütést követően fodítsd az asztalra, majd hagyd teljesen kihűlni mielőtt felszeleteled.
1.) A mákot a sütőporral összekeverjük. 2.) A tojásokat sóval és a citromhéjjal gyors fokozaton félkeményre verjük, majd a porcukorral teljes keményre. 3.) Kisfokozatra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll. A tűzről levéve még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd hosszában ketté a tököt, hámozd meg és távolítsd el magját. Ezután a belsejével lefelé fordítsd egy vágódeszkára, tegyél mindkét oldalára egy-egy evőpálcikát, és óvatosan vagd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűpercig pihentessük. Pihentetés után adjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (kb. 5 g), így gyúrjuk át a tésztát, végül lisztezett kézzel formázzunk belőle ol...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű