50 dkg
fagyasztott zöldségkeverék
20 dkg
spenót
5 dkg + 2 dkg a sütőtálhoz
Mizo laktózmentes vaj
2 evőkanál
liszt
5 dl
Mizo laktózmentes tej
20 dkg
Mizo laktózmentes sajt
20 dkg
száraztészta
ízlés szerint
só
ízlés szerint
őrölt bors
A tésztát kifőzzük, leszűrve félretesszük. A zöldségkeveréket kevés vajon, sóval, borssal ízesítve pár perc alatt roppanósra pároljuk. A spenótot szintén kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A besamelhez a maradék vajon megpirítjuk a lisztet. Fokozatosan felöntjük a hideg tejjel, és folyamatosan kevergetve csomómentesre főzzük. Közben ízesítjük sóval, fehér borssal, majd 15 dkg reszelt sajtot a forró mártásba keverünk.
A tűzálló tálat kivajazzuk. A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, a spenóttal, végül a sajtos mártással. A tálba rakjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
sülthús-darabokkal tovább gazdagíthatjuk.
A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk. Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot! Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük, és egy kevés olvasztott vajjal összekeverjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű