menu

Családireceptkönyv.hu

Csupa csokis, pihe-puha kókuszkocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ebből a mennyiségből kb. 20 közepes méretű kocka készíthető

Hozzávalók a piskótához

200 g Nutri free mix per dolci (de egyéb más gluténmentes süteményliszt, illetve rizsliszt is megfelelő hozzá)
10 ml étolaj
1 db „M-es” méretű tojás
400 ml kefir (én egy doboz 450 g-os kaukázusi kefirt használtam hozzá)
1 evőkanál étkezési szódabikarbóna (nem kell félni, a kész tésztán nem érezni az ízét!)
4 evőkanál cukor
25 g holland gluténmentes kakaópor

Hozzávalók a csokis mázhoz:

9 evőkanál cukor
3 evőkanál holland gluténmentes kakaópor
9 evőkanál víz
15 g margarin

Forgatáshoz:

kb. 150 g kókusz reszelék

Elkészítés:


A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra, egy kb. 20cm x 16cm méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban fakanál vagy kézi habverő segítségével keverjük össze a piskóta összes hozzávalóját, hogy egynemű masszát kapjunk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk és megsütjük.
Az én sütőm elég lassan süt, 45 percig volt bent, ezért a tűpróbát javaslom kb. 35 perc után.
A csokimáz összetevőit egy lábosban alaposan elkeverjük, majd a forrástól számított 6-8 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, ne legyen túl híg a csoki. A tűzről levéve rögtön hozzákeverjük a margarint.
A kihűlt piskótát 20 egyenlő részre vágjuk, beleforgatjuk a csokiba, majd a kókuszba.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a piskóta alap tökéletes egyéb más desszertek elkészítéséhez is.

Elkészítési idő: 60 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
zsemle (Szafis)
zsemle (Szafis)

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Pálinkás
Rántott karfiol
Rántott karfiol

A karfiolt megtisztítani, rózsáira szétszedni és sös vízben megfőzni kell. Lecsepegtetni és bepanírozni. Közepesen meleg, bő olajban megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anette
Póréhagymás rakott karfiol besamel mártással
Póréhagymás rakott karfiol besamel mártással

Besamel mártás tejfölösen Egy kis edénybe feltesszük a vajat és felmelegítjük. Belehintjük a gm lisztet, simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd fokozatosan hozzáadagolju...

Elkészítési idő: ~1 óra + sütés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta alap gyümölcstortához 2.
Piskóta alap gyümölcstortához 2.

A tojásokat szétválasztom a sárgáját kikeverem a cukor felével,a fehérjét felverem habbá a sóval,és a maradék cukorral,a lisztet összekeverem a sütőporral,aztán a két masszát össze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk