50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
pici só
2 dkg élesztő
1 kanál cukorral
kevés tejben felfuttatva
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőben megsütjük. Ha megsült, porcukorba beleforgatjuk.
A hozzávalókat összekavarjuk, és sütőpapírral bélelt közepes méretű /20×30 cm/ tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 fokos előmelegített sütőben kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mákot összekeverjük a kókusszal, az édesítővel, a tojásokkal, a fahéjjal, kókuszzsírral, citromhéjjal, vaníliával és a vízzel. 2. A banánt villával pépesítjük, és belekavarju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tejföllel finom tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, az első lapot kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, erre kerül a túrótöltelék, majd a másik k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojássárgáját 2 dl tejjel fél óráig keverjük, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Ezután összegyúrjuk a sütőporos liszttel, majd sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű