Családireceptkönyv.hu

Porhanyós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
pici só
2 dkg élesztő
1 kanál cukorral
kevés tejben felfuttatva

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőben megsütjük. Ha megsült, porcukorba beleforgatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Gofri
Gofri

A tejet felmelegítjük, beletesszük a vajat, hogy megolvadjon. A lisztet, cukrot, sót, élesztőt, citromhéjat egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a 2 egész tojást, majd kézi keverőgéppel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pandamaci szelet recept
Pandamaci szelet recept

A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Amaránt keksz GM
Amaránt keksz GM

Habverővel dolgozzuk össze a vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a csokoládét. Keverjük hozzá a vaníliát és a lisztet. A végén jöhe...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csokis kosárka
Csokis kosárka

1. A tészta készítését azzal kezdjük, hogy a lisztet a keverőtálba szitáljuk, és hozzákeverjük a sót. Ujjunkkal belemorzsoljuk a vajat. 2. Evőkanalanként, folyamatos keverés m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk