Családireceptkönyv.hu

TAVASZI MEDVEHAGYMÁS GNOCCHI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg tökmag
60 dkg C-típusú burgonya
Kb. 4 csapott ek liszt
2 tojássárgája
1 nagy csipet só, bors és szerecsendió
60 g jó minőségű vaj
2 nagy csokor medvehagyma
2 ek reszelt parmezán

Elkészítés:


Először a gnocchi-t készítjük el, amihez kezdésként egy száraz serpenyőben lepirítjuk a tökmagot, majd az egészet lezúzzuk egy aprítógépben. A burgonyákat berakjuk a mikróba és a maximális fokozaton kb. 10 percig mikrózzuk, félidőben pedig megfordítjuk. Ennyi idő alatt gyönyörűen megpuhulnak a burgonyák. Egy kanál segítségével kiszedjük a krumplik belsejét, majd krumplinyomón áttörjük és kiterítjük egy nagyobb vágódeszkára. Hozzászórjuk az aprított tökmagot és a lisztet, a tojások sárgáját pedig eloszlatjuk rajta. Fűszerezzük a sóval, borssal és a szerecsendióval, majd egy habkártya segítségével összegyúrjuk annyira, hogy egy lazább kelt tésztához hasonló állagot kapjunk, ügyelve arra, hogy ne dolgozzuk túl. A tésztát lisztezett deszkán henger alakúra formázzuk, majd a habkártyával vagy egy késsel kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy villa segítségével mintákat formázunk a felületükre és forró, sós vízbe dobáljuk őket. Mikor feljöttek a víz felszínére, még egy percig főzzük a gnocchi-kat, majd csapvíz alatt leöblítjük és a megadott vajmennyiség felével összeforgatjuk őket. Ahhoz, hogy még szuperebb ízeket kapjunk, szükségünk lesz egy nagyobb serpenyőre amibe beledobáljuk a gnocchi-kat, hozzáadjuk a maradék vajat és elkezdjük lepirítani. Közben a medvehagymák alsó szárrészét levágjuk, egy aprítógépben lezúzzuk és a gnocchik-hoz adjuk. Szórunk rá egy nagy csipet sót, borsot, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol összekeveredjen a zúzott medvehagymával és már tálalhatjuk is, egy nagy adag parmezánnal megszórva.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizza
Pizza

A dagasztótálba tesszük a lisztet és a közepébe egy kis mélyedésbe szórjuk a kiskanál cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Ha felfutott az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Pizza tészta
Pizza tészta

A vízbe beletesszük a cukrot, az élesztőt, és összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi anyaghoz. Összedolgozzuk, lágy, ragadós tészta lesz. Addig kell dagasztani, amíg az edény falát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétes palacsinta
Rétes palacsinta

Az olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk