Tésztához: - 30 dkg ráma, 50 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 sütőpor, 4 tojás
Massza: 65 dkg gesztenye, 10 dkg porcukor, 2 csomag vanília cukor,
kevés tej. Tejszínhab ! Gyümölcs !
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, korongokat szaggatunk belőle, és ezekre kerül rá 1-1 teáskanál gesztenyés massza, majd együtt az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (10-15 perc).
Amikor kihűlt rányomjuk a tejszínhabot és egy szem gyümölcsöt teszünk minden korong tetejére !
Bármilyen más gyümölcs is rakható a tetejére !
A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk. Az egyik felét 25×39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vejük,hozzá keverjük a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat, a tejet, és a cukrot mikróban összeolvasztjuk, majd egy picit hagyjuk hűlni (két-három perc!). 2. A meleg vajas keverékbe villával belekeverjük először az élesztőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű