Családireceptkönyv.hu

Citromkrémes pavlova


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 db. tojásfehérje
csipet só
kb. 15 dkg erythritol (por alakú)
3 ek. nyílgyökérpor
1,5 ek. citromlé
A krémhez:
2 dl kókuszkrém habbá verve
1,5 dl citromlé
0,5 dl víz
kb. 8 dkg erythritol
4 lap zselatin
1 rúd vanília magjai (opcionális)
+
gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés:


A krémhez a zselatin lapokat áztasd hideg vízbe 5 percre. A citromlevet a vízzel és az édesítővel forrald fel, add hozzá a megpuhult zselatin lapokat és keverd el, hagyd hűlni. A kókuszkrémet verd fel, add hozzá vanília magokat, majd amikor a citromos zselé elkezd megkötni, akkor keverd a kókuszkrémhez. Kóstold meg, ha szükséges még adhatsz hozzá édesítőt. Hűtsd be tálalásig. A tojásfehérjéket pici sóval kezd el felverni a mixer legmagasabb fokozatán, amikor közepesen kemény a hab, akkor kanalanként add hozzá az édesítőt, ha édesebben szeretnél, akkor használj többet. Az utolsó adag édesítőbe keverd bele a nyílgyökérport is, legvégül a citromlevet is csurgasd a tojáshabhoz, addig verd, amíg szép fényes, kemény habot nem kapsz. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt és erre öntsd a masszát, ha egy nagyot sütsz, vagy kanállal adagold ki a kisebbeket. Egy kanállal, vagy spatulával egyengesd ki, a közepébe alakíts ki egy kis mélyedést, ide kerül majd a krém. Előmelegített150 fokos sütőbe tedd be és azonnal csökkentsd le 140 fokra, lehet kicsit alacsonyabbra is, ha erős a sütő. 1 órát szoktam sütni a nagy Pavlovát, a kicsiknek kb 45 perc elég volt. Kapcsold ki a sütőt, félig nyisd ki az ajtót és hagyd kihűlni a Pavlovákat. Az én sütőm elektromos, légkeveréses és nekem ez a módszer vált be. Amikor kihűlt, akkor kanalazd rá a krémet és díszítsd gyümölcsökkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Trollanyu

Citromkrémes pavlova

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos kuglóf vörös áfonyával
Citromos kuglóf vörös áfonyával

Először keverjük habosra a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, a rummal és citromlével, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. A lisztet keverjük el a sütőpo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szilvalekváros süti (Limara)
Szilvalekváros süti (Limara)

Először a lekvárt keverem el a vízzel, ha kemény, üstben főtt lekvárom van. Most csak saját, gázon főtt van , abból 7 ek.-nyit vettem és hozzá 7 ek. vizet. Így nem is kell külön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Túrós batyu
Túrós batyu

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

A tojásokat szétválasztjuk a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaniliáscukorral -elektromos habverővel-habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponétés izlés szerint rumot v. amarettot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk