6 tojásfehérje
10 dkg erythritol (ízlés szerint lehet több is)
3 ek. narancslé
1 narancs reszelt héja
12 dkg dió
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
2 ek. nyílgyökérpor
A tojásfehérjéket kezd el felverni, amikor félkemyény, kanalanként add hozzá az édesítőt és verd fel nagyon kemény, fényes habbá. A diót, a darabokra tört csokit és a nyílgyökérport tedd késes aprítóba vagy erősebb turmixba és daráld le morzsalékosra, nem kell hogy finom szemű legyen. Óvatosan forgasd bele a diós keveréket és a narancshéjat a tojáshabba, majd a végén a a narancslevet is keverd hozzá. Egy kb 21 centis kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, ha nem tapadásmentes a sütőpapírod inkább kend le olajjal. Előmelegített 170 fokos sütőben süsd kb. 30- 40 percig, az enyém 30 perc alatt készen lett, de ez sütőtől függ. Hűtsd ki teljesen majd tálald lekvárral.
Trollanyu
Piskóta A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet kis darabokra törjük, összekeverjük a RAMA-val, a kakaóval és a porcukorral. Az elkészült masszát zsírpapírba csavarjuk, majd dermedés után szeleteljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A tejet, a tojásokkal, a cukorral és a citromlével elkeverjük, a zsemlékre öntjük, és hagyjuk felszívódni. A sütőt előmelegítjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük, és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek. Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű