3 tojás
11.5 dkg nyílgyökérpor
2.75 dl mandulatej
só, bors
a sütőformához kevés zsír vagy kókuszolaj
A Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd fel a tojásokat, adj hozzá kevés sót és borsot. Felváltva keverd hozzá apránként a tejet és a nyílgyökérport, egy ngyon nagyon híg masszát fogsz kapni, hígabb, mint a palacsinta tészta. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, a muffinformákba tegyél egy kis darab zsírt, és tedd a forró sütőbe 5 percre. Amikor a zsír felforrósodott vedd ki, oszd el a masszát muffinformák mélyedéseibe.Tedd egy nagyobb tepsire, hogy sütés közben a zsír ne sütőbe csöpögjön. Tedd vissza kb 20 percre, ne nyitogasd a sütőt közben. Nem szabad túl korán kivenni, mert összeeseik a pudding. Amikor már szép magas, akkor én 5 percre rákapcsolom a felső grillt, így ropogós lesz a külseje. Fontos, hogy tapadásmentes formában süsd, mert különben nem tudod egészben kivenni a puddingokat. Sütés után kicsit össze fog esni a pudding, de ez nem baj.
A rizst megpirítjuk az olajon. Az almákat alaposan megmossuk, és a pirított rizsen szépen elrendezzük, majd forró vízzel felöntjük, megsózzuk. Fedő alatt, lassú tűzön készre páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert felkockáztam, fűszereztem (majoranna, fokhagyma, Kotányi cukormentes fűszersó). A tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beleöntöttem a fűszeres zellert és 200fokon légk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, majd hasábokra. A rozmaringot aprítsuk össze, a fokhagymát reszeljük le. Egy nagy lábasban melegítsünk 2 liter vizet, mikor forr, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű