2 Piskóta:
10 tojás
10 kanál cukor
2 cs. sütőpor
1 kanál kakaó
9 kanál lisz
Sárga vanília krém:
1 liter hideg tej
7 kanál cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
2 tojás
csokiöntet
Mazsola
Rum
Durvára vágott dió
Tejszínhab
Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a ideg tejjel. Ezt a masszát felforraljuk majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjét felverjük, kemény habbá majd hozzáadjuk a sárga krémhez és fakanállal összekeverjük.
Elkészítjük a csoki öntetet és a tejszínhabot. Egy tálba összerétegezzük és egy éjszakára hidegre teszük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet i...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszteket egy nagy tálba mérjük, a vizet összekeverjük a sóval, majd meglangyosítjuk. Ne legyen forró, épp csak langyos. A liszthez adagoljuk miközben összedolgozzuk, lehet hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük. Lágy omlós tésztát kapunk, amit zsírpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába nyomkodunk; peremet is képezhetünk neki. 180 Celsius-fokon kb. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKezd a tésztával, annak pihennie is kell majd. A hozzávalókat két deka vajjal dolgozd össze jó alaposan, majd amikor homogén masszát kaptál, olvaszd meg a maradék vajat, és csurgas...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: Közepes